logologo
HIFKPelicans
ke 28.02.2024 klo 18:30

Pisteet himaan upealla esityksellä

IFK-Kärpät 4-1 (0-0, 1-0, 3-1)

Nordiksen kuuma perjantai-ilta huipentui tiukan taistelun jälkeen IFK:n voittoon, kun vieraaksi saapunut Oulun Kärpät kaatui lukemin 4-1. IFK pääsi testaamaan tasonsa sarjakärkeä vastaan ja pelasi läpi koko ottelun vahvaa peliä. Puolustuspeli oli jämäkkää ja kamppailuhalukkuus kiitettävällä tasolla.

Joukkueen tähdet olivat vankasti omalla alueella pelanneet puolustajat ja ensimmäistä kertaa vaativan kotiyleisön edessä pelannut maalivahti Joakim Lundström 34 torjunnallaan. Tämän illan ottelussa tehot 1+2 tehnyt, ymmärrettävästi hyväntuulinen Juuso Puustinen jakoi kehuja erityisesti puolustukselle ja maalivahtipelille.

– Puolustuspelaamisemme oli tänään aivan fantastista. Meidän puolustajamme pelaavat todella kovia minuutteja ja se on todella raskasta. Iso kiitos jätkille, Puustinen suitsutti.

– Ennen kaikkea on pakko kiittää tätä meidän maalivahtiamme. Mies pelasi vasta toisen ottelunsa IFK:ssa ja vain yksi maali on mennyt selän taakse. Se, että hän esittää noin vahvoja otteita tolppien välissä, antaa joukkueelle todella paljon lisää itseluottamusta.

Ottelun avausosumaa saatiin odottaa toiseen erään, kun kahdeksannen minuutin kohdalla röyhkeästi maalille ajanut Thomas Nykopp laittoi Mika Partasen vedon irtokiekon verkkoon.

– Se neloskentän tekemä avausmaali oli kyllä heiltä aivan huikea suoritus, tuli tosi tärkeään paikkaan ja oli varmasti yksi voiton avaimista, Puustinen sanoi.

– Vaikka kahdessa ensimmäisessä erässä emme saaneet mitään kovin vahvaa hyökkäyspeliä aikaiseksi, nämä meidän puolustajat sekä maalivahti takasivat meille hyökkääjille täyden mahdollisuuden onnistua tänään. Sittenhän me saimmekin tehtyä ne tarvittavat maalit viimeisessä erässä.

Kolmannessa IFK oli erittäin vahva. Vaikka erän alkuun Kärpät tulikin tasoihin, IFK ei tästä lannistunut vaan hyökkäsi erittäin vahvasti, ja teki lopulta kaksi maalia kolmen minuutin sisään. Ensimmäisen näistä laittoi sisään Toni Söderholm tarkalla siniviivalaukauksella yläpesään ja pian tämän jälkeen Juuso Puustinen löi Ville Peltosen laukauksesta kimmonneen pomppukiekon lähes tyhjään maaliin.

Kärpät pelasi vielä viimeiset minuutit ilman maalivahtia kavennusta yrittäen, mutta Iiro Pakarinen viimeisteli loppulukemat 4-1 tyhjään maaliin.

IFK on seuraavan kerran tulessa heti lauantaina, kun joukkue kohtaa Espoossa Bluesin. Seuraavan kerran himassa pelataan ensi viikon keskiviikkona 8. tammikuuta, kun IFK:n vieraaksi saapuu Tappara.

Perjantain ottelun jälkeen IFK julkisti tehneensä loppukauden kattavan sopimuksen puolustaja Tuukka Mäkelän kanssa.

Ottelun tilastot

Palkitut

Ravintola Mamma Rosa: Joakim Lundström
Ravintolaketju Martina: Thomas Nykopp
Bilteman avausmaali: Thomas Nykopp

Näytä kaikki uutiset