Puustinen: Valoa tunnelin päässä

Leikkauksessa käynyt Juuso Puustinen saa aloittaa ensi viikolla kevyen treenaamisen.

Pari viikkoa on nyt käynnistelty koneita ja ensi viikolla IFK:n joukkueharjoitukset pyörähtävät käyntiin. IFK:n viime kauden paras maalintekijä Juuso Puustinen ei pääse vielä täydellä teholla mukaan, sillä hän kävi muutama viikko sitten vanhan vamman hoitoon liittyvässä leikkauksessa.

– Sain pari vuotta sitten kiekon polveen ja polvilumpio hajosi. Se laitettiin silloin Jenkeissä ruuveilla ja vaijerilla kasaan. Nyt aukesi mahdollisuus ottaa ne pois siten, että pystyn vetämään kunnon kesätreenit, Puustinen kertoo.

– Pari viikkoa olen nyt huilannut, mutta ensi viikolla saan alkaa varovaisesti polkea fillarilla. Hiljalleen alkaa siis näkyä valoa tunnelin päässä.

Puustisella oli sauma lähteä MM-leirille, mutta hän pisti leikkaushoidon ja ensi kauteen valmistautumisen etusijalle. Kun polvi laitetaan kuntoon nyt, Puustiselle jää kunnolla aikaa treenaamiseen.

– Olisi ollut mahdollista lähteä taistelemaan paikasta MM-kisoissa, mutta halusin hoitaa tämän pois alta, että olen ensi kaudella täydessä iskussa.

– Jos olisin päässyt kisoihin, niin polven hoitaminen olisi mennyt kesään ja treenikausi olisi jäänyt lyhyeksi. Meillä on tärkeä kausi edessä. CHL alkaa ja viime Liigakaudesta jäi paljon hampaankoloon.

Pelaajat ovat treenanneet omatoimisesti ja alkuviikolla harjoittelu alkaa Antti Törmäsen valmennustiimin johdolla.

– Sitä mä odotan innolla, että päästään yhdessä jätkien kanssa aloittamaan ensi kauteen valmistautuminen, Puustinen sanoo.

– Ja alkuviikolla tavataan uusi koutsikin, joten tässä on paljon mielenkiintoisia asioita edessä.

Näytä kaikki uutiset