Rask perjantain Blues-pelistä: Puntit tasan

IFK-Blues perjantaina Nordiksella kello 18.30.

Kauden kolmas pääkaupunkiseudun jäsentenvälinen tärähtää käyntiin perjantai-iltana Nordiksella. Vaikka molemmat joukkueet pelaavat näinä viikkoina tiiviiseen tahtiin, asetelma perjantai-illan matsiin on herkullinen.

Liigan sarjataulukko ei todennäköisesti ole koskaan ennen ollut näin tasainen. IFK on kuudentena vain kolme pistettä sarjakärkeä jäljessä ja Blues on sijalla 12, mutta vain 11 pisteen päässä ykkösenä olevasta JYPistä. Muutaman matsin voittoputki voi siis muuttaa asetelmia merkittävästi. Blues on voittanut neljä kuudesta viime ottelustaan. Torstai-iltana joukkue pelaa kotikaukalossaan HPK:ta vastaan.

IFK pelasi tiistaina erittäin kovan CHL-pudotuspeliottelun Frölundaa vastaan ja heti perään keskiviikkona vieraissa HPK:ta vastaan.

– Molemmilla on ollut tiivis ottelutahti, joten siinä mielessä puntit ovat tasan, sanoo IFK:n hyökkääjä Joonas Rask.

IFK ja Blues ovat kohdanneet kaksi kertaa tällä kaudella. Sarja-avaus Nordiksella päättyi syyskuun puolivälissä IFK:n 3-2-voittoon. Viikkoa myöhemmin joukkueet kohtasivat Espoossa ja tuolloin Blues nappasi kaksi pinnaa voittomaalikisan jälkeen.

IFK:n ykkösketjussa Rask ja Tomas Zaborsky ovat olleet kovassa iskussa viime viikkoina. Rask on tehnyt marraskuun peleissä tehot 5+3=8 ja Zaborsky toisella laidalla 1+8=9. Keskiviikon matsissa Hämeenlinnassa pinnoja ei kuitenkaan syntynyt.

– Se ei ollut meiltä paras mahdollinen matsi, mutta perjantaina on taas mahdollisuus olla parempi.

– Blues tekee vaihdosta toiseen lujasti töitä. Molemmat ovat hyvin luistelevia joukkueita ja varmasti tulee hyvä kamppailupeli.

Kiekko putoaa jäähän Nordiksella kello 18.30. Lippuja matsiin voit skaffata Lippupalvelusta.

Näytä kaikki uutiset