logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

Summanen: Tammikuun tasauksessa playoff-henkeä

IFK:n valmistelut tammikuun tasauspeleihin ovat käynnissä täyttä häkää ja joukkue puhkuu pelihaluja. Torstain treenien jälkeen haastateltavana ollut valmentaja Raimo Summanen sanoi joukkueen pelanneen todella hyvän vierasottelun Ilvestä vastaan, mutta muistutti haasteiden olevan täysin uudet, kun vastaan asettuu huomenna Blues.

– Tosi iso testi meille, siinä on vähän playoff-henkeä kun on kaksi kertaa sama jengi vastassa. Meidän on pystyttävä kamppailemaan yhtä hyvin kuin Espoo ja pelattava järkevästi sitä meidän omaa peliä, Summanen luonnehti viikonlopun pelejä.

Päävalmentaja nosti haastattelussa esiin myös kapteeni Ville Peltosen huikean nousun pistepörssin kärkeen, vaikka viime kauden lopussa takeita pelaamisesta ei ollut.

– En ole nähnyt yhdenkään urheilijan, yhdenkään jääkiekkoilijan nousevan sellaisesta paikasta tälle tasolle. Se kertoo siitä, että Ville on spesiaali pelaaja, nimenomaan henkisellä puolella.

Haastattelussa vilahtaa myös Summasen entinen valmennettava Jaromir Jagr, joka juuri nousi NHL:n kaikkien aikojen pistepörssissä ohi Mark Messierin, jota on luonnehdittu kaikkien aikojen johtajaksi kaukalossa. Edmonton Oilersissa Messierin kanssa pelannut Summanen kertoo Peltosta, Messieriä ja Jagria yhdistävän älyttömän kova kilpailuvietti.

– Mahtavaa, että on saanut elää näiden urheilijoiden mukana pelaajana tai valmentajana.

Puheenvuoron saa myös valmentaja Janne Hänninen, joka tehnyt kovan työn niin Peltosen kuin Jagrin kanssa viime kesänä.

– Kyllä se on kovaa työtä ollut, tosi hienoa nähdä miten paljon Ville on mennyt eteenpäin kesästä, kun ensimmäisen kerran nähtiin ja missä Ville on nyt. On kyllä tosi hieno tarina, Hänninen sanoo.

Näytä kaikki uutiset