Tästä alkoi IFK:n nousu!

IFK-Blues 3-2 (0-2, 2-0, 1-0)

Liiga-avaus Nordiksella tarjosi yleisölle kaikkea, mitä jääkiekko-ottelulta on lupa odottaa. IFK:n kone lähti hitaasti käyntiin ja Blues johti avauserän jälkeen 2-0. Erän lopussa IFK:n Jasse Ikonen sai vielä viiden minuutin jäähyn ja pelirangaistuksen, joten matsin alku oli IFK:lle kaikkea muuta kuin hyvä.

Toisen erän alussa IFK tappoi pitkän alivoiman. Sitten Matti Lamberg otti Nordiksen haltuun. Lamberg taklasi erittäin lujaa Bluesin Jere Seppälää IFK:n vaihtoaition kohdalla. Se sytytti kotiyleisön ja -joukkueen.

– Funtsin, että jos tulee kohdalle, niin on pakko osua. Tämä oli hieno ilta. Kolme pistettä ja sain vielä maalinkin, Lamberg kommentoi.

– Näytettiin, että täältä ei ilmaiseksi pisteitä haeta.

Hetkeä Lambergin taklauksen jälkeen Corey Elkins kavensi 1-2:een, ajassa 31.34. Maalintekijäksi merkittiin ensin Juuso Puustinen, mutta tekijäksi korjattiin Elkins. Seuraavassa vaihdossa Lamberg iski pelin tasoihin hienolla rannelaukauksella. Kotiyleisö piti kiitettävästi meteliä ja se tarttui joukkueeseen. Nordis heräsi kevään ja kesän jälkeen henkiin.

– Saimme paljon voimia yleisöltä ja myös siitä, että tapettiin se alivoima toisen erän alussa. Varmasti siinä poistui pahimmat perhoset vatsasta.

Kolmannen erän alussa Matti Kuparinen teki IFK:n voittomaalin ylivoimalla. Tsekkaa maalikooste alla olevasta videosta.

Seuraavan kerran kiekko putoaa jäähän Nordiksella tiistaina, kun vieraaksi saapuu Sport. Flaboja myy Lippupalvelu.