FALCK TIETURVA: C-nuoret varmistivat playoff-paikan

IFK-junnujen viikkoraportti kertaa viime viikon tapahtumat A-, B- ja C-junioreissa.

IFK:n C-nuorten joukkue oli ennen viime viikkoa vielä pudotuspeliviivan alapuolella, mutta kaksi murskavoittoa viikonloppuna päävastustajista yhteismaalein 14-3 nosti IFK:ta sarjataulukossa kolme sijaa ylöspäin varmistaen samalla myös pudotuspelipaikan.

Perjantaina Elisa Areenalla vieraillut Ilves aloitti ottelussa maalinteon, mutta IFK nousi avauserässä vielä tasoihin ja meni ohikin ennen ensimmäistä erätaukoa. Ottelun ratkaisu nähtiin toisessa erässä, kun IFK karkasi kolmen maalin myötä 5-2-johtoon ja päätöserässä joukkue kaunisteli loppunumeroita vielä 7-2:een. Niklas Nordgren laukoi kaksi maalia ja Joel Kerkkänen (1+2), sekä Onni Nokkosmäki (1+2) keräsivät kolme tehopistettä mieheen. Maalissa Conrad Mölder torjui 28 kertaa.

Lauantaina IFK vieraili Espoossa ja jälleen kerran ottelun ratkaisu nähtiin toisessa erässä. Tasaisen avauserän (1-1) jälkeen IFK paukutti toisessa erässä peräti neljä maalia, joista kaksi viimeisteli Vilho Saariluoma 13 sekunnin välein (30.28 ja 30.41). Kolmannessa erässä IFK teki vielä kaksi maalia ylivoimalla sinetöiden komean 7-1-vierasvoiton myötä paikkansa kevään pudotuspeleissä. Otto Etelätalo kirjautti tilastoihin kolme tehopistettä (1+2) ja Daniel Lebedeff maalissa venyi 22 torjuntaan.

– Sarjataulukon kannalta tärkeät voitot. Tällä hetkellä me pystymme hyödyntämään maalintekopaikat aikaisempaa paremmin. Sillä osastolla oli hetki sitten vaikeaa. Lisäksi molemmat maalivahtimme onnistuivat hyvin. Yksi runkosarjan peli vielä jäljellä ja sitten pudotuspeleihin, C-nuorten päävalmentaja Nemo Nokkosmäki paketoi joukkueen viikonlopun.

B-nuoret urakoi neljä ottelua viidessä päivässä

Varsin erikoinen sarjaohjelma heitti IFK:n B-nuorille neljän ottelun viikon, jotka joukkue urakoi viiden päivän aikana. Härkäviikko käynnistyi tiistaina voitokkaasti, kun IFK kaatoi kotonaan Lukon maalein 4-1. Bastien Maia (1+1), Miika Laaksonen (1+1), sekä Janne Hämäläinen (0+2) olivat ottelussa isäntien kahden tehopisteen miehet. Maalissa Anton Ignatius torjui 28 kertaa.

Heti seuraavana päivänä IFK matkusti Hämeenlinnaan missä HPK iski ottelun avausmaalin jo ajassa 0.27. IFK tuli kuitenkin avauserässä vielä tasoihin ja nousi vielä johtoonkin, mutta toisessa erässä HPK otti johdon takaisin onnistumalla maalinteossa kahdesti. Lopullinen ratkaisu nähtiin kolmannessa erässä ajassa 49.25, kun HPK siirtyi 2-4-johtoon kahden miehen ylivoimalla. Loppunumerot 2-5:een se sinetöi reilut kaksi minuuttia ennen loppua tyhjiin tehdyllä osumalla. Perjantaina IFK kohtasi Espoossa Bluesin. Tuloksena oli toinen peräkkäinen tappio ja jälleen lukemin 2-5. Oskari Koivunen viimeisteli molemmat IFK:n maalit ja Oliver Felixson toimi molemmissa maaleissa syöttäjänä.

Lauantaina pääkaupunkiseudun derbyt saivat jatkoa, kun Elisa Areenalle vieraaksi saapui Jokerit. Kahden peräkkäisen tappion jälkeen IFK palasi voittokantaan, kun se nappasi kaksi pistettä voittomaalikilpailuun asti venyneestä kamppailusta. Lauri Kangas vei IFK:n 4-3-johtoon kolmannessa erässä ajassa 49.54, mutta Jokerit nousi tasoihin 39 sekuntia ennen täyttä aikaa. Varsinaisella peliajalla ja jatkoajalla yhteensä 35 kertaa torjunut Anton Ignatius torjui voittomaalikilpailussa molemmat Jokerien yritykset ja kun IFK:lta onnistuivat kolme tehopistettä matsissa (1+2) tehnyt Henrik Borgström ja Elias Ulander, voitto kirjattiin isännille loppulukemin 5-4. Janne Hämäläinen laukoi kaksi maalia ja Bastien Maian tehot puolestaan olivat 0+3.

– Neljän ottelun viikon ensimmäinen koitos lähti käyntiin suhteellisen hyvin. Toinen erä oli haasteellinen ja Lukko iski ylivoimalla erän loppuun kavennuksen. Kolmas erä oli suhteellisen tasapainoista pelaamista ja teimme voittoon tarvitut maalit. Kovakuntoista HPK:ta vastaan saimme erittäin huonon lähdön otteluun. Haastavan ensimmäisen kympin jälkeen saatiin pieni tason nosto maalien merkeissä. Toiseen erään tuli taas heikko lähtö. Kolmas erä suhteellisen hyvää takaa-ajoa mikä sitten kuitenkin pysähtyi kahteen jäähyyn, kertasi B-nuorten päävalmentaja Kari Kalto viikon kahden ensimmäisen ottelun tapahtumia.

– Matinkylässä avauserä oli suhteellisen tasaista pelaamista. Kolmanteen erään saimme hyvän lähdön ja nopean kavennuksen 2-4:ään, mutta sitten Blues iski vastaan ja naulasi ottelun. Kokonaisuudessaan se oli heikko peli meiltä. Jokereita vastaan maaleja tehtiin vuorotellen ja meillä oli erittäin hyvä sauma ottaa kolmen pisteen voitto, mutta Jokerit tasoitti sitten puoli minuuttia ennen loppua. Rankkareissa saatiin meille tärkeät onnistumiset maalivahdilta ja ampujilta. Henkisesti iso voitto meille, Kalto hehkutti.

Kollien runkosarja päättyi neljään tappioon

Nuorten SM-Liigan 48 ottelukierroksen runkosarja saatiin päätökseen viime viikolla. Aivan loppumetreille asti suorasta pudotuspelipaikasta taistellut Kollit joutui lopulta tyytymään pudotuspelien Villi kortti -paikkaan, kun joukkueen runkosarja päättyi neljään peräkkäiseen tappioon. Keskiviikkona Jokerit oli kotonaan parempi maalein 5-2, lauantaina Kollit kärsi 0-4-kotitappion Tapparalle ja sunnuntaina pelattu viikon toinen Helsingin paikalliskamppailu päättyi Elisa Areenalla 460 katsojan silmien edessä Jokereiden 3-4-vierasvoittoon.

Kollit sijoittui runkosarjassa sijalle kahdeksan ja se kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella SaiPan. Ottelut käynnistyvät torstaina Helsingissä ja jatkopaikkaan vaaditaan kaksi voittoa. Runkosarjassa joukkueet kohtasivat peräti kuusi kertaa, joista Kollit voitti viisi.

Joukkueen paras pistemies runkosarjassa oli 48 ottelussa 46 tehopistettä (22+24) tehnyt Nico Friman, joka vei nimiinsä myös Kollien sisäisen syöttöpörssin. Tehokkain maalintekijä oli 35 ottelussa 26 kertaa maalinteossa onnistunut Miro Saarelainen. Maalivahdeista Patrik Virtasen (19 ottelua, 92,0 %) ja Christian Heljangon (30 ottelua, 91,8 %) torjuntaprosentit olivat lähes identtiset.

Kollien pistemiehet (kauden kokonaistehot): Nico Friman 1+2 (48 ottelua, 22+24=46), Antton Mönkäre 1+1 (45, 11+17=28), Panu Mieho 0+2 (30, 9+18=27), Miro-Pekka Saarelainen 1+0 (35, 26+11=37), Robin Ullberg 1+0 (24, 1+0=1), Miikka Virta 1+0 (31, 6+4=10)

B-nuorten pistemiehet (kauden kokonaistehot): Janne Hämäläinen 3+2 (17 ottelua, 9+8=17), Bastien Maia 1+4 (11, 7+8=15), Oliver Felixson 0+4 (15, 2+11=13), Lauri Kangas 3+0 (17, 13+12=25), Henrik Borgström 1+2 (2, 1+2=3), Kristian Vesalainen 1+2 (4, 1+2=3)

C-nuorten pistemiehet (kauden kokonaistehot): Niklas Nordgren 3+1 (10 ottelua, 8+3=11), Atte Huhtala 0+4 (15, 1+7=8), Niko Torikka 2+1 (17, 7+3=10), Vilho Saariluoma 2+1 (17, 7+8=15), Joel Kerkkänen 1+2 (4, 3+4=7), Onni Nokkosmäki 1+2 (15, 4+18=22), Otto Etelätalo 1+2 (1, 1+2=3), Roope Riihimaa 1+2 (11, 4+4=8)

Tämän viikon ottelut

Kollit, pudotuspelien villi kortti kierros: to 26.2. klo 18:30 Kollit-SaiPa, la 28.2. klo 12:00 SaiPa-Kollit, su 1.3. klo 16:00 Kollit-SaiPa (tarvittaessa)

B-nuoret: runkosarjan viimeinen ottelu ke 25.2. klo 19:20 IFK-JYP

C-nuoret: ei otteluita, runkosarjan viimeinen ottelu ti 3.3. klo 18:50 IFK-Blues

Teksti: Jari Hotti