FALCK TIETURVA: C-nuorilla 18 maalin viikonloppu

IFK-junnujen viikkoraportti.

C-nuorten SM-karsinnoissa IFK:lle ei löytynyt vieläkään pysäyttäjää. Kaikki kuusi otteluaan varsinaisella peliajalla yhteismaalein 51-11 voittanut IFK jatkoi voittokulkuaan viikonlopun otteluissaan kaatamalla SaiPan maalein 8-2 ja Pelicansin 10-2.

Vitalilla seitsemän tehopisteen sunnuntai

C-nuorten SM-karsintojen kakkoslohkossa pelaava IFK pelasi viikonloppuna kaksi kotiottelua ja ne molemmat joukkue voitti murskalukemin. Lauantaina IFK nakutti SaiPaa vastaan jo avauserässä kolme maalia ja ottelun voittajasta ei ollut enää mitään epäselvyyttä. Toisessa erässä IFK viimeisteli vielä neljä ja päätöserässä kaksi maalia. Lassi Vitali, Joona Aalto ja Juuso Hyttinen ampuivat jokainen kaksi maalia. Leevi Paakkalan saldo oli 0+2. Muut IFK:n maalintekijät ottelussa olivat Matias Lentämäki ja Nuutti Laatikainen. Maalilla Matti Fingerroos torjui 29 kertaa.

Sunnuntaina ottelu Pelicansia vastaan ehti vanhentua vain 19 sekunnin verran, kun hurjassa iskussa oleva Lassi Vitali avasi IFK:n maalihanat. Vitali viimeisteli vielä avauserässä hattutempun ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen johtaessa maalein 4-0. Toisen erän IFK vei nimiinsä maalein 2-1 ja päätöserässä joukkue iski vielä neljä maalia rikkoen 10 maalin rajapyykin toisen kerran kuluvan kauden aikana. Vitalin illan saldo oli komea: kolme maalia ja neljä syöttöpistettä! Kolmen tehopisteen saaliin keräsivät Elias Vanninen (1+2) ja Jere Henriksson (0+3). Lisäksi IFK:lta maalinteossa onnistuivat Eetu Kukka kahdesti, Joona Aalto (1+1), Rasmus Heljanko (1+1), sekä Anton Kohonen. IFK laukoi ottelussa kohti Pelicans-maalia yhteensä 67 kertaa.

– Hyvä viikonloppu. Varsinkin SaiPa-ottelu oli meiltä ajankohtaan nähden kypsää pelaamista. Teimme hyvällä ja aggressiivisella liikkeellä SaiPan pelaamisen tukalaksi. Pelicansia vastaan Vitalin pikainen avausmaali antoi kuvan koko ottelulle. Maalissa Fingerroos (16 torjuntaa) pääsi kohtuullisen helpolla, C-nuorten päävalmentaja Nemo Nokkosmäki kommentoi viikonlopun tapahtumia.

Myös Kolleilla kahden voiton viikonloppu

Nuorten SM-Liigassa hyvään syysvireeseen päässyt Kollit voitti molemmat viikonlopun ottelunsa venyttäen voittoputken nyt kolmeen ja kuudesta viimeisimmästä ottelustaan joukkue on voittanut viisi. Perjantaina Kollit kohtasi sarjakärki Bluesin vieraissa. Viikkoa aiemmin espoolaiset olivat voittaneet Kollit Elisa Areenalla voittomaalikilpailun jälkeen, mutta nyt tahdin määräsi heti ensihetkistä lähtien Kollit. Perttu Leschin ajassa 1.55 viimeistelmä ottelun avausmaali siivitti lopulta Kollit komeaan 4-0 avauserän voittoon. Maalinteossa onnistuivat lisäksi Bastien Maia, Miika Laaksonen ja Antton Mönkäre. Toisessa erässä Henrik Borgström sinetöi loppunumerot 5-0 päätöserän ollessa maaliton. Miro Heiskanen syötti maaleista kaksi ja Kollien kauden ensimmäisen nollapelin torjui Santeri Lipiäinen 37 torjunnalla.

Sunnuntaina Kollit sai kotiottelussa vastaansa Tapparan. Isännät onnistuivat maalinteossa jokaisessa erässä kerran voittaen ottelun lopulta maalein 3-2. Maalinteossa onnistuivat 3-1 voittomaaliksi jääneen osuman ylivoimalla kolmannessa erässä iskenyt Miro Karjalainen (1+1), avausmaalin ensimmäisessä erässä ylivoimalla tehnyt Oscar Leppänen, sekä toisessa erässä maalinteossa onnistunut Janne Hämäläinen. Lipiäinen maalilla torjui 32 kertaa.

Kerkkänen iski voittomaalin alivoimalla

B-nuorten SM-alkusarjassa IFK voitti lauantaina HPK:n kotonaan maalein 4-3, mutta kärsi sunnuntaina vieraissa Lukolle niukan 0-1 tappion. Samalla katkesi joukkueen kolmen ottelun mittainen voittoputki. Ottelussa HPK:ta vastaan IFK ei ollut kertaakaan tappiolla 60 minuutin aikana, mutta vierasjoukkue onnistui tasoittamaan kotijoukkueen johtoaseman kolme kertaa. Lopulta IFK:n neljäs maali oli liikaa ja siitä vastasi alivoimalla ajassa 54.48 maalinteossa onnistunut Joel Kerkkänen. Niklas Nordgren viimeisteli kaksi maalia ja Juho Koivusaari yhden. Maalilla Julius Aven torjui 31 kertaa.

Sunnuntaina Raumalla IFK laukoi kohti Lukko-maalivahti Lassi Lehtistä 35 kertaa, mutta jäi hyvästä yrityksestä huolimatta ilman onnistumisia maalin muodossa. Ottelun ainoa maali nähtiin kotijoukkueen toimesta toisessa erässä ajassa 34.03 ylivoimalla. Julius Aven IFK:n maalissa torjui 24 kertaa.

Kollien pistemiehet: Miro Karjalainen 2+1 (5 ottelua, 1+3=4), Henrik Borgström 1+1 (6, 3+6=9), Janne Hämäläinen 1+1 (4, 1+3=4), Miro Heiskanen 1+1 (13, 0+6=6)

B-nuorten pistemiehet: Niklas Nordgren 2+0 (12 ottelua, 11+6=17), Joel Kerkkänen 1+0 (12, 6+8=14), Juho Koivusaari 1+0 (6, 1+1=2)

C-nuorten pistemiehet: Lassi Vitali 5+4 (6 ottelua, 9+10=19), Joona Aalto 3+1 (6, 7+2=9), Elias Vanninen 1+3 (6, 2+6=8), Eetu Kukka 2+1 (6, 6+5=11), Matias Lentämäki 2+1 (6, 5+2=7), Rasmus Heljanko 1+2 (6, 2+5=7), Jere Henriksson 0+3 (5, 2+5=7)