FALCK TIETURVA: Seitsemän ottelua, seitsemän voittoa

IFK-junnujen viikkoraportti.

Jos oli IFK:n edustusjoukkueen viime viikko Liigassa huikea, niin samaa voidaan sanoa juniorijoukkueiden otteista: Kollit, B- ja C-nuoret pelasivat viime viikolla yhteensä seitsemän ottelua voittaen ne kaikki varsinaisella peliajalla. Seitsemän ottelun yhteismaalit kirjattiin IFK:lle lukemin 36-16.

Sarjakärki jäi maaleitta Elisa Areenalla

B-nuorten taistelu SM-alkusarjan viimeisistä jatkopaikoista jatkui kahdella ottelulla espoolaisia vastaan, kun perjantaina vastaan luisteli vieraissa Blues-Akatemia ja lauantain kotiottelussa Elisa Areenalla vieraili ylivoimainen sarjakärki Blues. Blues-Akatemiaa vastaan IFK siirtyi avauserässä Teemu Engbergin maaleilla 2-0-johtoon, mutta Blues-Akatemia nousi toisessa erässä tasoihin ja meni johtoonkin kolmannen erän alussa. IFK onnistui tekemään tärkeän 3-3-tasoitusmaalin Juho Koivusaaren (1+1) toimesta vain 47 sekuntia sen jälkeen, kun kotijoukkue oli siirtynyt ottelussa ensimmäisen kerran johtoon. IFK:n 4-3-voittomaalin laukoi Lauri Kulmala ajassa 51.05. Lauri Kangas syötti IFK:n maaleista kaksi ja maalissa pelannut Julius Aven torjui 14 kertaa.

– Blues-Akatemia on ollut haastava vastustaja viime vuosina meille. Nyt saatiin hyvä startti ja sen jälkeen veimme ottelua, mutta kaveri kavensi ja onnistui vielä tasoittamaankin toisessa erässä. Kolmannessa erässä tuli jo vähän "karpaloita" otsalle, kun Blues-Akatemia meni johtoon, mutta onneksi pojilla pysyi päät kasassa ja otettiin tärkeä voitto, IFK:n B-nuorten päävalmentaja Kari Kalto kiitteli joukkuettaan.

IFK:n lähtökohdat lauantaina pelattuun otteluun Bluesia vastaan olivat haastavat, sillä joukkueelle jäi palautumisaikaa Blues-Akatemia-ottelusta vain reilut 16 tuntia, kun taas Blues oli pelannut edellisen ottelunsa lähes viikkoa aiemmin. Avauserän ja päätöserän ollessa maalitttomat ottelun ainoat maalit ja ratkaisu nähtiin toisessa erässä. Ensin Einari Luhanka laukoi IFK:n 1-0-johtoon ajassa 24.19 ja 2-0-osumasta vastasi Joel Kerkkänen ajassa 33.52. IFK:lle siis komea 2-0-voitto ja ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella joukkue nollasi vastustajansa. Lisäksi kyseessä oli ensimmäinen kerta kuluvalla kaudella, kun Blues jää ottelussa maaleitta. IFK:n maalissa nollapelin torjunut Anton Ignatius kirjautti tilastoihin 31 torjuntaa.

– Haastajina lähdettiin sarjakärkeä vastaan. Ensimmäinen erä oli tasaista ja suhteellisen hyvää jääkiekkoa. Toisen erän ensimmäinen kymppi meillä oli suuria vaikeuksia saada kunnon lähtöjä omista, mutta onneksi saatiin siihen parannusta mitä pidemmälle ottelu eteni. Kaksi tehtyä maalia siihen erään ja puolustaminen oli hyvällä tasolla. Kolmannessa erässä taisteluilme säilyi ja Ignatius maalillaan kesti loppuun ati ja näin saimme napattua todella ison voiton. Hienot taistelupisteet molempina päivinä, Kalto hehkutti.

IFK on nyt voittanut kuudesta edellisestä ottelustaan viisi ja sijoitus alkusarjassa on 11, kun otteluita on jäljellä vielä seitsemän. Yhden ottelun enemmän pelannut HPK on IFK:n edellä ja karsintaviivan yläpuolella sijalla 10. ja piste-eroa joukkueiden välillä on viisi pistettä. Tulevana viikonloppuna IFK pelaa sarjaturnauksessa Vierumäellä kohdaten perjantaina Ilveksen, lauantaina KooKoon ja sunnuntaina SaiPan. Ilves on sarjassa kahdeksantena, kahdeksan pistettä IFK:ta edellä, kun taas KooKoo ja SaiPa puolestaan löytyvät taulukosta IFK:n alapuolelta.

Kolmessa päivässä kolme voittoa ja 20 tehtyä maalia

C-nuorten SM-alkusarjan kolmoslohkossa oli vuorossa Vierumäellä pelattu sarjaturnaus, joka samalla toimi myös alle 16-vuotiaiden maajoukkueen ns. katsastusturnauksena. IFK:n pelaajia ei katsomossa muistiinpanoja tehneiden maajoukkuevalmentajien läsnäolo tuntunut hermostuttuvan, sillä joukkue voitti kaikki viikonlopun kolme otteluansa yhteismaalein 20-10. Perjantaina Lukkoa vastaan IFK karkasi murskavoittoon päätöserässä vietyään sen nimiinsä maalein 3-0 ja koko ottelun 6-2. 3-2-voittomaalin avauserässä iskenyt Otto Etelätalo keräsi komean neljän tehopisteen (2+2) saaliin. Lisäksi IFK:lta maalinteossa onnistuivat Joona Aalto (1+1), Lassi Vitali (1+1), Anton Korhonen, sekä Emil Buchert. Jere Henriksson syötti maaleista kaksi ja maalissa Henrik Tikkanen torjui 25 kertaa.

Lauantaina ottelussa HPK:ta vasaan IFK siirtyi avauserässä 2-0-johtoon Eetu Kukan ja Jasper Ranniston maaleilla, mutta HPK nousi ennen erätaukoa vielä tasoihin tehden 2-2-tasoitusmaalin vain kaksi sekuntia ennen taukovihellystä. Ottelun voittomaali syntyi toisessa erässä ja siitä vastasi toisen kerran ottelussa maalinteossa onnistunut Rannisto, joka pysäytti pelikellon alivoimamaalin myötä ajassa 33.37. Kolmannessa erässä IFK viimeisteli vielä kaksi maalia. Ensin Rasmus Heljanko (1+1) kasvatti johdon 4-2:een ja 16 sekuntia ennen täyttä aikaa Jere Henriksson (1+1) sinetöi loppunumerot 5-2:een tyhjään maaliin. Matti Fingerroos urakoi IFK:n maalissa 33 torjuntaa.

Sunnuntain ottelussa IFK ja Ilves järjestivät varsin erikoisen näytelmän, kun 60 minuutin aikana joukkueet onnistuivat maalinteossa yhteensä peräti 15 kertaa! Avauserä oli vielä tasainen, kun ensimmäiselle erätauolle lähdettiin IFK:n johtaessa maalein 2-1. Toisessa erässä IFK murjoi tamperelaisia peräti viiden maalin voimin ja kun kolmannen erän alussa johto kasvoi jo 8-1:een, moni pohti jo sitä iskeekö IFK ottelussa kympin rikki. Ei iskenyt, vaan Ilves esitteli hurjan loppukirin tehden reilussa 14 minuutissa viisi maalia nousten kahden maalin päähän. IFK:n johto kesti kuitenkin loppuun asti ja loppunumerot 9-6:een viimeisteli neljä tehopistettä (1+3) ottelusta kerännyt Elias Vanninen ajassa 58.24 tyhjään Ilves-maaliin. IFK:n muut tehomiehet ottelussa olivat Joona Aalto (2+2), Jasper Rannisto (0+3), Anton Lundell (2+0), sekä Lassi Vitali (1+1). Lisäksi maalinteossa onnistuivat Anton Korhonen, Eetu Kukka, sekä Ilmari Pieviläinen. Maalissa Fingerroos torjui 15 kertaa.

– Vierumäen reissun voisi tiivistää seuraavalla tavalla: 160 minuuttia hyvää jääkiekkoa ja 20 viimeistä minuuttia jotain aivan muuta, C-nuorten päävalmentaja Nemo Nokkosmäki viittasi Ilves-ottelun viimeiseen erään, jonka joukkue hävisi maalein 2-5.

– Saatiin kolme hyvää ottelua ja yhdeksän pistettä kotiin vietäväksi. Kaksi ensimmäistä ottelua olivat numeroista huolimatta hyvin tasaisia ja ratkesivat vasta viimeisissä erissä. Ilves-ottelu oli pari ensimmäistä erää meiltä kypsää esitystä, mutta viimeisessä erässä pieni ulospuhallus toi kaverin vielä matsiin mukaan, Nokkosmäki paketoi viikonlopun tapahtumat.

Kolmen voiton myötä IFK varmisti paikkansa ensi kevään lopulliseen C-nuorten SM-sarjaan, joka käynnistyy vuodenvaihteen jälkeen. Ennen joulutaukoa IFK pelaa vielä kolme karsintasarjan ottelua, joista kaksi vieraissa (TPS, HPK) ja yhden kotona (Blues-Akatemia).

"Hieno viikonloppu tekemiseltään ja tuloksellisesti"

Nuorten SM-Liigassa Kollit pelasi viikonloppuna kaksi kotiottelua. Lauantain ottelu Ässiä vastaan oli ehtinyt puoliväliin, kun Kollit oli jo repäissyt Bastien Maian (1+1), Henrik Borgströmin ja Tomi Hiekkavirran maaleilla 3-0-johdon. Ässät kuitenkin nousi tasoihin 3-3:een reilussa seitsemässä minuutissa ja kolmesta maalistaan porilaiset viimeistelivät kaksi ylivoimalla. Ottelun viimeinen kymppi mentiin kuitenkin Kollien komennossa ja voittomaali näki päivänvalon ajassa 51.01 Juha Jääskän onnistuessa maalinteossa. Neljän tehopisteen (2+2) ottelun pelannut Borgström laukoi kotijoukkueen viidennen maalin kolmisen minuuttia ennen täyttä aikaa ja loppunumerot 6-3:een teki Antton Mönkäre ajassa 58.12 tyhjään maaliin Ässien hakiessa kavennusta kuudella viittä vastaan. Christian Heljanko maalissa torjui 29 kertaa.

Sunnuntaina Kollien vieraaksi saapui TPS. Ottelun avausmaali syntyi avauserässä ajassa 16.52 Alex Leväsen toimesta jääden samalla myös ottelun voittomaaliksi, sillä 18 kertaa ottelussa torjunut Santeri Lipiäinen pelasi kauden toisen nollapelinsä Kollien voittaessa ottelun maalein 4-0. Maalinteossa Leväsen lisäksi onnistuivat toisessa erässä Tomi Hiekkavirta (1+2), sekä kolmannessa erässä Antton Mönkäre kahdesti. Kollit nousi kolmannen peräkkäisen voiton myötä sarjassa jo neljänneksi.

– Ässät aloitti kovalla sykkeellä ja me ei oltu ihan valmiina. Peli parani pikku hiljaa ja lopussa palkintona oli hieno voitto. Sunnuntaina puolustettiin tarkasti ja ottelun loppupuoliskolla kiekollinenkin peli loksahteli kohdalleen. Hieno viikonloppu taas kundeilta tekemiseltään ja tuloksellisesti, Kollien päävalmentaja Jussi Silander kehui miehistöään.

Kollien pistemiehet: Henrik Borgström 2+2 (19 ottelua, 15+16=31), Tomi Hiekkavirta 2+2 (26, 6+15=21), Antton Mönkäre 3+0 (25, 9+8=17), Alex Levänen 1+1 (24, 3+6=9), Bastien Maia 1+1 (21, 12+12=24), Elias Ulander 0+2 (25, 3+13=16), Janne Hämäläinen 0+2 (17, 7+10=17), Matias Rahikainen 0+2 (24, 2+7=9)

B-nuorten pistemiehet: Teemu Engberg 2+0 (20 ottelua, 12+10=22), Joel Kerkkänen 1+1 (23, 10+15=25), Juho Koivusaari 1+1 (17, 3+7=10), Lauri Kulmala 1+1 (23, 5+10=15), Lauri Kangas 0+2 (9, 3+8=11), Einari Luhanka 1+0 (22, 2+0=2)

C-nuorten pistemiehet: Joona Aalto 3+3 (7 ottelua, 7+4=11), Jasper Rannisto 2+3 (5, 3+4=7), Lassi Vitali 2+3 (7, 3+7=10), Otto Etelätalo 2+3 (6, 4+5=9), Elias Vanninen 1+3 (7, 2+5=7), Jere Henriksson 1+3 (7, 4+5=9), Rasmus Heljanko 1+3 (3, 1+3=4), Anton Korhonen 2+1 (7, 2+2=4), Anton Lundell 2+1 (7, 3+2=5)