logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

IFK joutui tyytymään pisteeseen Tampereella

Ilves-IFK 3-2 vl. (0-1, 2-1. 0-0, 0-0, 1-0)

Tasainen matsi eteni kolmen erän ja jatkoajan jälkeen voittomaalikilpailuun, kun IFK pelasi Tampereella Ilveksen vieraana. Kaksi pinnaa oli tosin lähellä, sillä jatkoajan viime sekunneilla IFK:n Tomas Zaborsky tykitti kiekon tolppaan. Voittomaalikisassa vain Ilveksen Tapio Laakso onnistui, joten kaksi pistettä jäi Tampereelle.

IFK sai matsissa takaisin kokoonpanoon puolustaja Lauri Taipaluksen ja hyökkääjä Arttu Luttisen. Se näkyi heti kättelyssä, kun Luttinen ampui avauserässä IFK:n 1-0-johtoon. Toisen syötön maaliin sai Taipalus, joka nosti kauden pistesaldonsa jo lukemiin 4+21=25. Liigan puolustajien pistepörssissä sillä irtoaa kolmas sija; kärkikolmikko on tosin samassa pistemäärässä. Taipalus on tasapisteissä ykkösenä olevan Tapparan Teemu Aallon kanssa, vaikka on pelannut kuusi ottelua vähemmän ja kahdeksan ottelua vähemmän kuin kakkosena oleva JYPin Mikko Luoma.

Toisessa erässä Ilveksen Steven Zalewski pääsi harhasyötön seurauksena tasoittamaan pelin ajassa 22.28, mutta IFK kipusi uudestaan johtoon viisi minuuttia myöhemmin, kun Tomas Zaborsky pääsi tekemään joukkueen toisen maalin Julius Nyqvistin erinomaisesta esityöstä. Maali oli Zaborskylle kauden 11. ja hän on tehoilla 11+26=37 Liigan pistepörssin neljäs, kaksi pistettä ykkösenä olevaa JYPin Jani Tuppuraista jäljessä.

Ilves tasoitti toisen erän lopussa lähietäisyydeltä, mutta enempää maaleja ei pelissä ennen voittomaalikisaa nähty. Lähimpänä ratkaisua oli Zaborsky jatkoajan lopussa, mutta Laakson voittomaali ratkaisi lopulta matsin.

Ottelun tilastot

IFK pelaa seuraavaksi torstaina Espoossa, jolloin edessä on Veikkauskierrosten ensimmäinen matsi Bluesia vastaan. Blues on toisen kerran vastassa perjantaina, kun joukkueet kohtaavat Nordiksella. Lippuja matsiin voit skaffata Lippupalvelusta.

Näytä kaikki uutiset