BREVININ MATSIRAPORTTI: Hyvä startti ei riittänyt pisteisiin

IFK-HPK 3-5 (2-2, 1-1, 0-2)

IFK aloitti vuoden viimeisen matsinsa terävästi ja oli matsin puoliväliin asti vahvasti kuskin paikalla, mutta päätöserässä voitto lipsui käsistä ja HPK lähti kotimatkalle kolmen sarjapisteen kanssa. IFK:n Juhamatti Aaltonen teki kaksi maalia ja joukkue pääsi ylivoimapeikostaan, mutta käteen ei jäänyt pisteitä.

Pitkään joukkuetta vaivannut tehottomuus ylivoimalla päättyi avauserässä, kun Aaltonen ampui tulisen rannelaukauksen alanurkkaan ajassa 11.55. HPK sai muutamaa minuuttia myöhemmin kaksi pikamaalia ja siirtyi johtoon, mutta Corey Elkins tasoitti pelin ennen erätaukoa napakalla lämärillä yläpesään.

Toisessä erässä IFK siirtyi uudelleen johtoon upealla maalilla. Elkins ja Teemu Eronen syöttelivät HPK:n kentällisen pyörryksiin ja Aaltonen ampui kiekon ylänurkkaan: 3-2. Erätauolle ei kuitenkaan päästy stadilaisten johdossa, sillä HPK tasoitti pelin ajassa 38.19.

Päätöserä sujui sitten ihan eri merkeissä kuin kaksi ensimmäistä. HPK lisäsi vauhtia ja IFK:lla oli vaikeuksia saada omaa peliään käyntiin. Vierasjoukkue iski johtomaalin ajassa 44.55 ja puolusti omaa maaliaan huolellisesti. Viimeinen sinetti oli Otto Paajasen osuma tyhjään maaliin ajassa 59.24.

Niklas Bäckström palasi ottelussa sairastuvalta kaukaloon ja torjui 27 laukausta.

Katso ottelun tilastot ja maalikooste

IFK:n seuraava ottelu on tiistaina Porissa, ja Nordiksella pelataan ensi viikon torstaina, jolloin vastustajaksi tulee Jukurit. Osta liput matsiin Ticketmasterista.