BREVININ MATSIRAPORTTI: IFK:lle kolmas kiinnitys jatkopaikkaan

IFK-Pelicans 2-1 (1-0, 0-1, 1-0)

Nordiksella nähtiin lauantai-iltana huikea trilleri, kun IFK ja Pelicans taistelivat paikasta Liigan välierissä. IFK puristi niukan, mutta ansaitun voiton ja johtaa ottelusarjaa nyt 3-2. Voittomaalin ampui ylivoimalla Teemu Ramstedt kahdeksan minuuttia ennen loppua. Nordiksella oli läpi matsin mahtava tunnelma, kun fanien laulu raikui lähes tauotta.

Kaksi matsia putkeen voittanut Pelicans istui matsiin lähdettäessä ottelusarjassa kuskin paikalla, mutta IFK otti heti avauserässä komennon takaisin itselleen. Johtomaalin ampui uransa ensimmäisen pudotuspeliottelun pelannut Tomi Tuomisto ajassa 12.21. IFK pelasi avauserässä peräti neljä kertaa ylivoimalla, mutta lisämaaleja ei tullut.

Toisessa erässä painopiste vaihtui ja Pelicans sai otetta pelistä. Tasoitusmaali syntyi 26 peliminuutin kohdalla, kun Janne Ritamäki pääsi ampumaan vapaasti takatolpalta kiekon maaliin. Toinen erä oli IFK:lta matsin heikoin, mutta päätöserässä stadilaiset saivat jälleen otetta pelistä. Sitkeä jauhaminen palkittiin ajassa 52.06. Joonas Raskin laukaus kimposi sisätolpasta Ramstedtille, joka ampui kiekon maaliin. Pari minuuttia sen jälkeen Tomas Zaborsky pääsi yrittämään lisämaalia rankkarista, mutta veto meni ohi. Ville Husso pelasi erinomaisesti ja torjui 19 laukausta.

Ottelusarjan kuudes matsi pelataan maanantaina Lahdessa alkaen kello 17.