BREVININ MATSIRAPORTTI: IFK:lle kolmas voitto putkeen

IFK-Kärpät 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)

IFK nappasi kauden kolmannen voittonsa Kärpistä perjantaina hallittuaan matsia käytännössä alusta loppuun. Kotijoukkue oli tukevasti kuskin paikalla ja teki tarvittavat maalit kahden ensimmäisen erän aikana. Matsia seurasi liigakauden ennätysyleisö 8072 ja fiilis Nordiksella oli loistava. Voitto oli IFK:lle kolmas tällä viikolla.

IFK tuli avauserään vauhdilla ja hallitsi ekan kympin aikana peliä mielin määrin. Palkinto painostuksesta tuli yhdeksän minuutin kohdalla, kun Corey Elkins antoi upean syötön maalin eteen ja Jasse Ikonen suti kiekon byyriin. Maali oli Ikoselle liigakauden viides. Erän puolivälin jälkeen pelin hallinta tasoittui ja Kärpät sai luotua muutaman vaarallisen tilanteen, mutta Kevin Lankinen torjui tilanteet varmasti.

Toinen erä alkoi samaan tapaan kuin ensimmäinen, eli IFK oli vahvasti niskan päällä. Tilanteita syntyi Kärppien maalille ja ajassa 23.19 Teemu Erosen veto upposi sisään: 2-0. Ikonen kaadettiin läpiajossa ajassa 28.46 ja tuomio oli rangaistuslaukaus, mutta kiekko pyörähti Ikosen lavasta pahalla hetkellä ja Jussi Rynnäs poimi vedon helposti räpyläänsä. Kärpät sai toisen erän loppua kohti jälleen vähän otetta, mutta Lankinen oli kuin seinä IFK:n maalilla.

Kolmannessa erässä Kärpät kiri heti ylivoimapelinsä päätteeksi maalin päähän, mutta viimeisen kuuden minuutin aikana tulleet kaksi jäähyä vesittivät vieraiden takaa-ajon. IFK piti johdon loppuun asti ja kuittasi kolmatta kertaa tällä viikolla täyden pistepotin. Voiton myötä joukkueen sijoitus sarjataulukossa on nyt neljäs, kun runkosarjaa on pelattu 26 ottelua.

Katso ottelun tilastot.

IFK:n seuraava matsi pelataan jo lauantaina, kun joukkue matkustaa Lahteen Pelicansin vieraaksi. Nordiksella pelataan seuraavan kerran perjantaina 9.12., jolloin IFK:n vastustajaksi tulee Lukko. Osta liput matsiin Ticketmasterista!