C-nuoret jatkaa taistelua lohkovoitosta – “Oltiin luisteluvoimaisempi jengi”

IFK-junnujen viikkoraportti.

Kollit kohtasi viikonloppuna Elisa Areenalla kaksi tamperelaisjoukkuetta ja saldoksi muodostui yksi voitto ja yksi tappio. Saman saldon kirjauttivat myös IFK:n B- ja B2-nuoret. C-nuorten ohjelmassa oli tällä kertaa vain yksi ottelu ja siitä tullut voitto pitää Kimmo Kuhdan miehistön tiukasti mukana taistelussa SM-karsintasarjan kakkoslohkon voitosta.

"Puolustaminen suhteellisen hyvää läpi ottelun"

C-nuorten SM-karsintasarjan kakkoslohkossa IFK jatkaa taisteluaan lohkon voitosta, kun se nappasi lauantaina kolmannen peräkkäisen voittonsa kaatamalla KJT-Haukat vieraissa maalein 4-3. IFK avasi maalinteon avauserässä, eikä luopunut sen jälkeen enää johtoasemastaan. Maalinteossa onnistuivat Valtteri Hapuli, Kalle Vehkaluoto, Jyry Kortelainen, sekä voittomaaliksi jääneen 4-1-osuman tehnyt Christoffer Sedoff. Kasper Pitkänen syötti IFK:n ensimmäisen ja kolmannen maalin. Maalissa voitto-ottelun torjunut Matti Fingerroos pysäytti vastustajan laukauksen 30 kertaa.

– Hyvä lähtö peliin. Oltiin luisteluvoimaisempi jengi ja parempi kiekollisessa pelissä. Johtomaali 14 minuutin kohdalla vapautti peliä lisää. Toinen erä oli vieläkin parempi ja oltiin vahvoja maalipaikoissa, josta palkintona 3-2-erävoitto meille. Kolmas erä meidän heikoin, mutta vastustajalla ei ollut juurikaan paikkoja maalintekoon. Puolustaminen oli suhteellisen hyvää läpi ottelun. Vierasvoittoon täytyy olla tyytyväinen ja siitä miten se tuli, C-nuorten päävalmentaja Kimmo Kuhta kommentoi.

Jokerit johtaa lohkoa kolmen pisteen erolla ennen IFK:ta, mutta IFK:lla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Ykköslohkossa IFK-Challenger kärsi kaksi isoa kotitappiota. Lauantaina Tappara oli parempi maalein 1-11 ja sunnuntaina Kärpät oli tyly vieras iskemällä tulostaululle lukemat 2-12. IFK-Challengerin tehokkain kahdessa ottelussa oli 1+1 tehot viimeistellyt Risto Yli-Hankala. Lisäksi maalinteossa onnistuivat Teemu Suviyö ja Emilio Faustino Silverio. Miika Siipo IFK-Challengerin maalissa urakoi Tapparaa vastaan 71 torjuntaa ja Kai Mikkonen Tappara-ottelussa 65 torjuntaa.

"Jääkiekkoa pelataan, eikä pakiteta"

Kollien viikko piti sisällään kaksi kotiottelua tamperelaisjoukkueita vastaan. Lauantaina Elisa Areenalla vieraili Ilves, joka maalittoman avauserän jälkeen repäisi toisessa erässä 0-2-johdon. Vielä kolmannen erän alkuun vierasjoukkue iski kaksi maalia, kunnes Kollit heräsi. Joakim Kukkosen, Janne Hämäläisen ja Juha Jääskän (1+1) maaleilla isännät nousivat seitsemässä minuutissa maalin päähän. Ilveksen 3-5-maali reilut kaksi minuuttia ennen loppua kuitenkin vei lopullisesti Kollien mahdollisuuden nousta mukaan voittotaisteluun. Niilo Halonen Kollien maalissa torjui 18 kertaa.

– Hyvää suorittamista koko peli. Toki hävisimme omiin hölmöilyihimme. Annoimme liikaa eteen, jotta olisimme kolmannessa kerenneet rinnalle ja ohi, Kollien päävalmentaja Tommi Hämäläinen harmitteli.

Kahden peräkkäisen tappion jälkeen Kollit nappasi sunnuntaina kauden neljännen täysin pistepotin, kun Tappara kaatui maalein 3-1. Samalla katkesi neljän ottelun putki, jonka aikana Kollit ei voittanut yhtään ottelua varsinaisella peliajalla. Vierasjoukkue siirtyi 0-1-johtoon toisessa erässä, mutta päätöserässä Kollit viimeisteli kolme maalia kaksi maalia tehneen Jääskän, sekä 2-1-voittomaalin laukoneen Atte Tuliaran (1+1) johdolla. Joakim Kukkosen illan saldo oli 0+2 ja Halonen maalissa torjui 15 kertaa.

– Loistava peli, jätkät sitoutuneena ja sisuuntuneina mukana suorittamassa. Suoritettiin älyttömän hyvin, vaikka Tapparan puolustava pelityyli meinasi tylsistyttää koko hallin. Hyvä näyttö meiltä, että jääkiekkoa pelataan, eikä pakiteta, Hämäläinen hehkutti.

11 pelaamastaan ottelusta 18 pistettä saalistaneet Kollit on Nuorten SM-Liigassa yhdeksäntenä.

Paloheinässä maratonmainen voittomaalikilpailu

B-nuorten viikonloppu käynnistyi perjantaina Lahdessa vierasottelulla Pelicansia vastaan. Kotijoukkue johti ottelua kahteen otteeseen (0-1, 1-2), mutta IFK nousi molemmilla kerroilla tasoihin ja ratkaisi kamppailun edukseen päätöserässä voittamalla lopulta maalein 4-2. Eetu Kukka laukoi 2-2-tasoituksen toisen erän lopulla ja viimeisteli reilut seitsemän minuuttia ennen täyttä aikaa 3-2-voittomaaliksi jääneen osuman. Lisäksi maalinteossa IFK:lta onnistuivat Axel Rindell ja Konsta Hirvonen. Noel Pietilän saldo oli 0+2 ja maalissa Henrik Tikkanen torjui 19 kertaa.

– Ensimmäisen kerran tällä kaudella kärsivällisyys kesti täydet 60 minuuttia ja palkinto odotti lopussa. Koko jengi toteutti illan suunnitelman hienosti ja pysyi siinä, huolto mukaan lukien. Bonuksena pitkästä aikaa ylivoimalla tehty maali, jota ollaan hetki yritetty "naarata". Mahdollisuuksia olisi ollut terävämmällä viimeistellyllä tehdä muutama lisämaalikin, B-nuorten päävalmentaja Mika Niskanen viittasi kotijoukkueen maalivahdin 53 torjuntaan.

Lauantaina IFK kärsi 2-4-kotitappion Jokereille. Vierasjoukkue karkasi kahdessa ensimmäisessä erässä 0-2-johtoon, mutta Oskari Tauriaisen 1-2-kavennus päätöserän alussa nosti vielä kotijoukkueen toiveita. Jokerit kuitenkin kuittasi takaisin kahden maalin johtonsa reilut kolme minuuttia Tauriaisen maalin jälkeen. Lopussa Konsta Hirvonen onnistui vielä kaventamaan 2-3:een IFK:n pelatessa ilman maalivahtia kuudella viittä vastaan, mutta Jokerien 2-4-maali tyhjiin 19 sekuntia ennen päätössummeria sinetöi voiton vieraille. Tikkanen IFK:n maalissa urakoi 32 torjuntaa.

– Kaaduttiin saappaat jalassa. Kompastuskivenä oli maalineduskamppailut molemmissa päissä. Kaiken kaikkiaan ihan ok matsi ja lopussa oli muutama hyvä tontti tasoittaa matsi, mutta tällä kertaa kävi näin, Niskanen sanoi.

Myös B2-nuorten viikonlopun saldoksi tuli yksi voitto ja yksi tappio. Perjantaina IFK kaatoi Paloheinässä pelatussa ottelussa HJK:n voittomaalikilpailun jälkeen 3-2. Varsinaisella peliajalla IFK:n maaleista vastasi duo Anton Korhonen – Ilmari Pieviläinen, joiden molempien saldo oli 1+1. Voittomaalikilpailussa vasta 18. yritys toi lopulta ratkaisun ja siitä vastasi Jesse Pietikäinen. Tubbe Hellström IFK:n maalissa torjui 25 kertaa ja voittomaalikilpailussa HJK:n yhdeksästä yrityksestä seitsemän.

– Tahmea ilta ja maalinteon vaikeus kaverin erinomaista maalivahtia (52 torjuntaa) vastaan. Tiedettiin HJK:n puolustavan omaa maaliaan vimmatusti ja keskityttiin kakkoskiekkoihin. Nekin kun jäi tulematta, niin ottelu oli meille hankala, B-nuorten päävalmentaja Nemo Nokkosmäki pohti paikalliskamppailun tapahtumia.

Lauantaina HPK aiheutti IFK:lle kauden avaustappion. Kotonaan pelannut IFK johti ottelua vielä 34 minuutin kohdalla 2-1, mutta sitten iski HPK kahden miehen ylivoimalla tasoituksen ja toisen erän lopussa tullut 2-3-osuma jäi lopulta myös ottelun voittomaaliksi. Päätöserän kahden maalin myötä HPK:n voittonumerot kirjattiin lukemin 2-5. IFK:sta maaliverkkoa heiluttivat Korhonen, sekä Alex Jaakkola. Maalissa aloittanut Henri Räsänen torjui 22 kertaa ja toisen erän lopulla vaihdosta kentälle tullut Hellström 13 kertaa.

– Tasainen, tämän sarjan kärkikamppailu. Edellisillasta tuttu laadukkuuden puute maalinteossa jäi päälle ja tulos näkyi taululla, Nokkosmäki totesi.

B-nuoret on sarjassa sijalla seitsemän ja B2-nuoret toisena.

Viikon tehokkaimmat (koko kauden tehopisteet)

Kollit: Juha Jääskä 3+1 (8 ottelua, 5+4=9), Atte Tuliara 1+2 (11, 5+5=10), Joakim Kukkonen 1+2 (6, 3+3=6), Janne Hämäläinen 1+0 (11, 3+3=6)

B-nuoret: Eetu Kukka 2+0 (10 ottelua, 4+2=6), Konsta Hirvonen 2+0 (10, 4+6=10), Axel Rindell 1+1 (10, 1+4=5), Noel Pietilä 0+2 (10, 1+3=4), Oskari Tauriainen 1+0 (7, 3+0=3)

C-nuoret: Valtteri Hapuli 1+1 (9 ottelua, 5+5=10), Kasper Pitkänen 0+2 (7, 2+3=5), Christoffer Sedoff 1+0 (9, 4+7=11), Jyry Kortelainen 1+0 (9, 1+3=4), Kalle Vehkaluoto 1+0 (8, 2+3=5)

B2-nuoret: Anton Korhonen 2+1 (10 ottelua, 16+15=31), Ilmari Pieviläinen 1+1 (8, 6+7=13), Alex Jaakkola 1+0 (10, 7+1=8)

C-Challenger: Risto Yli-Hankala 1+1 (7 ottelua, 1+2=3), Emilio Faustino Silverio 1+0 (2, 1+0=1), Teemu Suviyö 1+0 (8, 2+0=2)