logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

FALCK TIETURVA: B- ja C-nuorilla komea paluu joulutauolta

IFK-junnujen viikkoraportti.

Nuorten SM-Liiga, sekä B- ja C-nuorten SM-sarjat jatkuivat joulutauon jälkeen loppiaisena ja IFK:n juniorit olivat heti kevätkauden ensimmäisellä otteluviikolla täystyöllistettyjä, pelasivathan kolmen vanhimman ikäluokan joukkueet jokainen viikon aikana kolme ottelua. B:ssä ja C:ssä IFK:n voittoprosentti oli täysi sata ja Kollien viikon huippuhetki oli sunnuntaina Oulusta napattu voitto sarjakakkosesta Kärpistä.

Kolme kotivoittoa yhteismaalein 15-3

Syyskaudella C-nuorten SM-karsinnoissa IFK voitti 20 pelaamastaan ottelusta 18 ollen ykkönen omassa karsintalohkossaan molemmissa karsintavaiheissa ja paikka lopulliseen SM-sarjaan ei ollut missään vaiheessa uhattuna.

– Pelillisesti saavutimme asetetun tavoitteen, joka oli SM-sarjapaikka kevätkaudelle. Urheilijaksi kasvamiseen ja harjoitteluun liittyvät tavoitteet toteutuivat pääosin hyvin vaikka töitä on vielä paljon edessä. C-nuorten SM-sarjassa syyskausi oli pelitahdiltaan aika rauhallinen ja näin ollen jäi aikaa harjoitteluun, kun taas kevätkausi on ottelupainotteinen. Joulutauon harjoittelu on sujunut hyvin ja pientä flunnssaa lukuunottamatta joukkueen terveystilanne on hyvä, päävalmentaja Nemo Nokkosmäki taustoitti SM-sarjan avausottelun aattona.

Syyskaudella 20 pelatusta ottelusta Nokkosmäen mieleen erityisesti jäi marraskuussa pelattu kotiottelu Lukkoa vastaan.

– Se ottelu jäi mieleen siitä, ettei oikein mikään tuntunut onnistuvan. Olimme koko ajan tappiolla ja vasta puoliminuuttia ennen loppua tasoitettiin ja lopulta voitettiin jatkoajalla.

Nokkosmäen mukaan SM-sarjasta on tulossa tasainen.

– Sarjasta tulee varmasti tasainen ja ristiinpelaamisia nähdään paljon. Kaikilla joukkueilla on mahdollisuus voittaa mestaruus, Nokkosmäki uskoo.

Kun sarjasta on takana nyt avausviikko, kärkipaikkaa pitää hallussaan IFK, jonka avaus toi kolme kotivoittoa yhteismaalein 15-3. Kun mukaan lasketaan myös ennen joulutaukoa pelatut ottelut, IFK:n voittoputki on nyt pituudeltaan yhdeksän ottelun mittainen. Keskiviikkona IFK kaatoi Jokerit maalein 3-0, lauantaina Kärpät kärsi tappion Helsingissä samoin numeroin ja sunnuntaina IFK murjoi HPK:ta maalein 9-3.

– Saatiin lentävä lähtö kevätkaudelle. Kivikovat Jokerit ja Kärpät saatiin nollattua hienon viisikkopelin ja Henrik Tikkasen huikean torjuntavireen ansiosta. HPK:ta vastaan pystyttiin pitämään painopiste kaverin alueella ja kova luistelu palkittiin. Maalissa debytoi pitkään loukkaantumisen takia sivussa ollut Jere Huhtamaa, joka selviytyi urakasta lupaavasti esittämällä muutaman hienon torjunnan, Nokkosmäki hehkutti.

Joukkueeseen liittyi joulutauon aikana kaksi paluumuuttajaa, kun puolustaja Noel Pietilä, sekä hyökkääjä Konsta Hirvonen siirtyivät Bluesista IFK:n vahvuuteen. Hirvonen nakutti kolmessa ensimmäisessä ottelussa hurjat yhdeksän tehopistettä (3+6), joista viisi (2+3) HPK:ta vastaan. Joona Aalto laukoi viikon aikana viisi maalia ja Elias Vanninen syötti neljä maalia. Tikkanen torjui viikon aikana kaksi nollapeliä. Jokereita vastaan torjuntoja kertyi 22 ja Kärppiä vastaan 28.

Neljä peräkkäistä nollapeliä

B-nuorten syyskausi päättyi pettymykseen, kun joukkue putosi yhden maalin erolla SM-sarjasta. Pettymystä käsiteltiin joukkueen sisällä joulutauon aikana.

– Käsittely hoitui perusarjen lomassa, kovaa harjoitellen ja tavoitteita asettaen. Alemman jatkosarjan voittaminen ja sitä kautta takaportti pudotuspeleihin toimivat motivaattoreina. Hyvillä mielillä mennään kevättä kohti ja kovaa ollaan harjoiteltu tauko. Terveystilanne on hyvä, B-nuorten päävalmentaja Kari Kalto kommentoi kevätkauden ensimmäisen otteluviikon alla.

Ja se pettymys oli todellakin käsitelty joulutauon aikana onnistuneesti, sen verran komeasti alempi loppusarja IFK:n osalta käynnistyi. Kolme ensimmäistä ottelua toi kolme voittoa ja näissä otteluissa vastustajat eivät onnistuneet maalinteossa kertaakaan! Kiekko-Vantaan IFK kaatoi keskiviikkona vieraissa maalein 6-0, Ässät lauantaina kotona Elisa Areenalla 4-0 ja Blues-Akatemian sunnuntaina vieraissa 3-0.

– Alkuun hiukan jännitti miten homma lähtee tauon jälkeen käyntiin, mutta hyvin pojat olivat valmistautuneet ja suhteellisen tasapainoisen esityksen jälkeen tyylipuhdas esitys, Kalto kommentoi Kiekko-Vantaa-voiton jälkeen.

IFK laukoi ottelussa kohti vastustajan maalia 47 kertaa. Anton Ignatiuksen nollapeliin vaadittiin 13 torjuntaa ja tehopelaajina häärivät kolmen tehopisteen Lauri Kulmala (2+1), sekä Teemu Engberg (1+2). Ässiä vastaan IFK:n maalissa nollapelin pelasi Julius Aven (28 torjuntaa) ja toisessa ottelussa peräkkäin Kulmala nakutti kolme tehopistettä (1+2). Myös Niklas Nordgren (1+2) keräsi kolme tehopistettä ja Kare Oja syötti IFK:n maaleista kaksi.

– Tiukkaa peliä ennakkoon oli tiedossa ja suhteellisen tiukkana myös peli pysyikin. Saimme suhteellisen hyvän startin ja ensimmäinen erä meni meidän komennossa. Toinen erä oli meiltä heikko, Ässät pääsi mukaan, mutta kolmannessa erässä löysimme uuden vaihteen ja hallitsimme ja kaverin kiri jäi "piippuun". Suhteellisen ehjä ottelu ja hyvää puolustamista koko joukkueelta. Tärkeä voitto joukkueelle, Kalto kehui.

Viikon kolmannessa ottelussaan IFK teki Blues-Akatemiaa vastaan maalin jokaisessa erässä Henri Rahkosen, Juho Koivusaaren, sekä Joni Stillin onnistuessa maalinteossa. Ignatius maalissa torjui viikon toisen nollapelin ja tällä kertaa torjuntoja kertyi 32.

– Ennakkoon ajateltuna sarjan kovin koitos ja sellaiseksi se myös muodostui. Meillä oli hiukan vajausta miehityksessä, mutta pojat venyivät hienosti ja saatiin iso taisteluvoitto. Tehokas ylivoima ja hyvä maalivahtipeli, sekä puolustaminen säilyi koko viikon ja saimme hyvän startin sarjaan, Kalto paketoi avausviikon.

Kun mukaan lasketaan IFK:n syyskauden viimeiset ottelut, joukkue on nollannut vastustajansa nyt neljässä ottelussa peräkkäin! Nollaputken pituus on tällä hetkellä kokonaisuudessaan 292 minuuttia ja kahdeksan sekuntia. Ignatius on pelannut kolme peräkkäistä nollapeliä ja pitänyt maalinsa koskemattomana yhteensä 232 minuutin ja kahdeksan sekunnin ajan.

Kollien ykkösketju tehokkaana Oulussa

Kollien kevätkausi käynnistyi keskiviikkona vierasjäällä maalintekokilpailulla Ilvestä vastaan. Avauserän jälkeen Kollit vielä johti ottelua 2-1 ja kahden erän jälkeen tilanne oli tasan 4-4, mutta päätöserän 1-2-voiton myötä Ilves nappasi lopulta ottelun voitoin maalein 5-6. Kolleista Janne Hämäläinen (2+1), sekä Henrik Borgström (0+3) keräsivät kolme tehopistettä ja maalissa pelannut Santeri Lipiäinen torjui 35 kertaa. Lauantaina Kuopiossa KalPa karkasi toisessa erässä kahden maalin johtoon, eikä Kollien kavennus Sebastian Ilolan toimesta kolmannen erän alussa auttanut, vaan KalPa jyräsi lopulta 1-4-voittoon aiheuttaen Kolleille kolmannen peräkkäisen tappion. Lipiäinen torjui 21 kotijoukkueen laukausta.

Sunnuntaina Kollit vieraili sarjakakkosen Kärppien kotiluolassa Oulussa ja jo ottelun ensimmäinen kymmenminuuttinen näytti sen mitä oli tulossa. Kollit karkasi 3-0-johtoon vajaassa yhdeksässä ja puolessa minuutissa, eikä Kärpät enää tästä toipunut, vaikka toisessa erässä maalin päässä kävikin. Kollit katkaisi tappioputkensa 16 tehopistettä tehneen ykkösketjunsa johdolla voittaen Kärpät maalein 8-4. Hämäläisen saldo oli 2+3, Borgströmin 3+1, Alex Leväsen 1+2 ja Elias Ulanderin 0+3. Otto Vesikivi laukoi kaksi maalia ja viikon kolmannen ottelunsa maalissa pelannut Lipiäinen urakoi 37 torjuntaa. Ottelussa kolme kertaa ylivoimalla maalinteossa onnistunut Kollit viimeisteli kahdeksan maalia kovalla onnistumisprosentilla, sillä laukauksia kohti Kärppien maalia kertyi vain 26.

Kollien pistemiehet: Janne Hämäläinen 4+4 (20 ottelua, 11+14=25), Henrik Borgström 3+4 (26, 21+23=44), Alex Levänen 1+4 (31, 6+14=20), Elias Ulander 0+4 (32, 4+18=22), Otto Vesikivi 2+0 (33, 4+8=12), Robin Ullberg 1+1 (26, 3+3=6), Antton Mönkäre 0+2 (32, 11+15=16)

B-nuorten pistemiehet: Lauri Kulmala 3+3, Niklas Nordgren 1+4, Juho Koivusaari 3+0, Teemu Engberg 1+2, Kare Oja 0+3, Joni Still 1+1, Olli Oksanen 1+1, Niko Seppälä 1+1, Otto Salmi 0+2

C-nuorten pistemiehet: Konsta Hirvonen 3+6, Joona Aalto 5+1, Elias Vanninen 0+4, Rasmus Heljanko 2+1, Anton Korhonen 2+0, Jules Gallet 2+0, Juho-Veikka Kalliokoski 0+2, Nuutti Laatikainen 0+2

Tulevat ottelut

Kollit: la 16.1. klo 16.00 Kollit-TPS, su 17.1. klo 16.00 Kollit-Kiekko-Vantaa

B-nuoret: pe 15.1. klo 18.50 IFK-Pelicans, la 16.1. klo 18.50 IFK-SaiPa

C-nuoret: pe 15.1. klo 19.05 Blues-IFK, la 16.1. klo 11.00 Tappara-IFK

Teksti: Jari Hotti @JariHotti

Näytä kaikki uutiset