BREVININ MATSIRAPORTTI: Elintärkeät pisteet Vaasasta

Sport-IFK 0-1 (0-1, 0-0, 0-0)

Stadilaiset joutuivat kovaan paikkaan Vaasan lauantai-illassa, kun niskaan hengittävä kotijoukkue pyrki syventämään IFK:n ahdinkoa. Vieraat vastasivat haasteeseen onnistuneesti ja puolustivat nöyrästi Kevin Lankinen viimeisenä lukkona. Vauhdikas ottelu ei ennakkoasetelmista huolimatta noussut klassikoksi ja suuria tunteita ei millään tasolla matsi yleisölle tarjonnut. IFK:n avauserän ainokainen lopulta riitti tärkeään kolmen pisteen voittoon. Nollapeli oli IFK-vahdille kauden viides.

Avauserä oli vauhdikasta lätkää ja peli aaltoili päästä päähän. Mitään kiekollisia hienouksia ei kuitenkaan erä tarjonnut. IFK sai onnistuneen lähdön otteluun, kun Roope Hintzin rannelaukaus painui takakulmaan ajassa 03:37. Syötön maaliin merkkautti uransa 300. liigaotteluaan pelannut Matt Generous. Stadilaiset olivat läpi erän potkun kotijoukkuetta edellä, mutta maalintekopaikat olivat vähissä. Sportilla oli erässä omat mahdollisuutensa, jotka IFK Lankisen johdolla onnistui kunnialla selvittämään. Kotijoukkueen erän lopun ylivoima ei tuonut muutosta, joten erätauolle poistuttiin vierasjohdossa.

Vaasalaiset tulivat toiseen erään vahvalla liikkeellä. Sport hallitsi hienoisesti tapahtumia ja IFK pyrki iskemään vastaan. Kotijoukkueen paineesta huolimatta hyvät maalintekopaikat olivat jälleen läpi erän kortilla. Ottelun lähestyessä puoltaväliä Sport oli lähellä tasoitusta. Kiekko ei kuitenkaan löytänyt hetken tyhjänä ammottaneeseen IFK-maaliin. Tästä muutama minuutti myöhemmin Jarkko Malinen tarjoili Jasse Ikoselle loistavan paikan, mutta Veini Vehviläinen selvitti tilanteen. Erän loppussa pääsivät molemmat joukkueet kertaalleen ylivoimalle. Maalisarake pysyi kuitenkin koskemattomana summeriin asti.

Päätöserä noudatti samaa kaavaa kuin edeltäjänsä. Sport yritti kaikin keinoin murtaa stadilaisten puolustusta, mutta vieraat pelasivat tasapainoisesti läpi kolmannen erän. Kotijoukkue pääsi muutamaan otteeseen hätyyttelemään Lankisen vartiomaa maalia lähietäisyydeltä. IFK-vahti piti viimeisenä lukkona vaasalaisten maalisarakkeen nollissa. Ikoselle tarjoutui tontti lyödä IFK jo kahden maalin johtoon kahdeksan minuuttia ennen loppua. Laukaus suuntautui kuitenkin yli maalin. 55. minuutilla vieraat pääsivät ylivoimalle, mutta lopullista ratkaisua ei tästäkään syntynyt. Sport tuli viimeiset minuutit kovalla höyryllä päälle, IFK:n puolustaessa vahvasti omaa maalinedustaansa. Lopulta vaasalaiset eivät päässeet hyville paikoille ja stadilaiset korjasivat tärkeät pisteet.

Katso tästä ottelun tilastot sekä huippuhetket.

Ensi viikolla jatketaan tiistaina ja torstaina Nordiksella, kun vastaan asettuvat KooKoo ja SaiPa. Molemmat matsi starttaavat tuttuun tapaan kello 18.30.

Osta flabat Ticketmasterista ja tule mestoille!