BREVININ MATSIRAPORTTI: IFK:lla tyly ilta Lahdessa

Pelicans-IFK 8-3 (4-0, 2-2, 2-1)

Ottelu aloitettiin juhlallisuuksilla, kun Eero ja Marko Jantunen aateloitiin Lahti-kiekon hall of fameen. Tämän jälkeen itse ottelu mentiin alusta loppuun kotijoukkueen tahdissa. Pelicansin avauserän täystyrmäys oli liikaa IFK:lle ja lahtelaiset maalailivat 60-minuuttiin tylyt 8-3 loppulukemat.

Avauserässä kotijoukkue dominoi kenttätapahtumia ja latoi kiekon neljästi IFK-verkkoon. Maalinteon Pelicans aloitti ajassa 06:51, Henri Heinon osumalla. Antti Erkinjuntti vei lahtelaiset ylivoimalla 2-0-johtoon ajassa 11:48. Erä sai stadilaisittain synkän päätöksen, kun kotijoukkue iski vielä 18. minuutilla kahdesti Stefan Lassenin ja Vili Sopasen maaleilla. Erätauolle poistuttiin 4-0 numeroissa.

IFK tuli toisen erän alkuun täysin uudella asenteella ja onnistuikin kaventamaan ajassa 22:28. Juhamatti Aaltonen tarjoili Roope Hintzille vetopaikan, jonka lämäri löysi lopulta tiensä ohi Jere Myllyniemen. Vierailla oli hyvä ote pelistä ja Åsten oli lähellä kaventaa ylivoimahyökkäyksestä. Iikka Kangasniemi kuitenkin kuittasi hetkeä myöhemmin lukemiksi 5-1. Maalin jälkeen kotijoukkue otti jälleen otteen pelistä ja ajassa 32:51 Sopasen illan toinen muutti numeroiksi jo 6-1. Tämän jälkeen IFK vaihtoi maalivahtia ja maalille vaihdettu 18-vuotias Niilo Halonen teki samallaLiiga-debyyttinsä. Erän lopulla Jasse Ikonen kavensi 6-2:een.

Kolmannessa erässä nähtiin vielä kolme maalia, joista Pelicans vastasi kahdesta ensimmäisestä. Mikael Johanssonin osuma jäi ottelun viimeiseksi ja näin loppunumeroiksi lauantai-illassa kirjattiin 8-3.

Katso tästä ottelun tilastot sekä huippuhetket.

Stadilaisilla on kasvojen pesun paikka tiistaina Nordiksella, kun HPK saapuu vieraaksi. Kiekko tippuu jäähän 18.30.

Osta flabat Ticketmasterista ja tule mestoille!