BREVININ MATSIRAPORTTI: Puustinen ratkaisijana Kouvolassa

KooKoo-IFK 2-3 vl. (1-0, 0-0, 1-2, 0-0, 0-1)

Joukkueiden välinen kauden kolmas kamppailu mentiin jälleen tasaisissa merkeissä ja tälläkään kertaa ei ratkaisua nähty 60-minuutin aikana. Peli aaltoili läpi ottelun ja molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä lyödä ottelu pakettiin. Ratkaisu venyi aina voittomaalikilpailuun asti, jossa Juuso Puustinen nousi IFK:n sankariksi.

Avauserä näytti jo menevän maalittomana tauolle, mutta viimeisellä minuutilla kotijoukkue kävi kuittaamassa pukukoppimaalin. IFK sai hyvän lähdön otteluun ja pääsikin jo kolmannella minuutilla kokeilemaan ylivoimalla. Joonas Raskilleavautui hyvä paikka maalin edestä, mutta KooKoo-vahti Leland Irving peitti tilanteen. Vieraiden ykköskenttä rakenteli erän parhaat paikat tasaviisikoin. Puustinen pääsi ensin kokeilemaan vastahyökkäyksen päätteeksi rystyltä, tässä onnistumatta. Erän loppupuolella Juhamatti Aaltonen ja Roope Hintz rakentelivat ”Pudille” vetopaikan, johon kotijoukkueen puolustus ennätti viime hetkellä väliin. Ajassa 19:33 Kai Kantola karkasi läpiajoon ja löi KooKoon taukojohtoon omasta reboundistaan.

Toisessa erässä ei lisäosumia nähty. KooKoo tuli väkevästi alkuun ja pyöritti peliä vaarallisesti IFK:n päädyssä. Kouvolalaiset oli lähellä siirtyä kahden maalin johtoon erän kuudennella minuutilla, mutta Juha-Pekka Haataja ei onnistunut sutimaan kiekkoa tyhjään maaliin. Hetkeä myöhemmin Matt Generous sai iskun päähänsä ja joutui jättämään kaukalon. Thomas Nykopp siirtyi puolustajan paikalle tilanteen jälkeen. IFK sai jälleen otteen ottelun puolen välissä. Daniel Grillfors ja Rask pääsivät kokeilemaan tasoitusta hyviltä paikoilta, mutta kiekko ei löytänyt tietään maaliin.

Kolmanteen erään stadilaiset saivat lentävän lähdön, kun ajassa 41:50 Mikael Johansson löi Raskin reboundista numeroiksi 1-1. Maaliin syöttöpiste myös Puustiselle. Erän lähestyessä puoltaväliä, siirtyi IFK ottelussa 2-1-johtoon. Hintz kuittasi KooKoo-puolustuksen huolimattoman purun ja laukoi kiekon terävästi kilpipuolen alakulmaan. Syöttöpisteet Aaltoselle ja Puustiselle. Reilu kaksi minuuttia myöhemmin kampesi kotijoukkue ottelun tasoihin. Terry Broadhurst ajoi väkevästi maalille ja kiekko kimpoili lopulta ohi Kevin Lankisen. Maalin jälkeen mustapaidat hakivat vimmatusti voittomaalia. Joukkue pääsi kokeilemaan kahdesti ylivoimalla ja pystyi luomaan tukun vaarallisia paikkoja. Uhrautuvasti puolustanut IFK, Grillfors pelastuksen johdolla venytti ottelun lopulta jatkoajalle.

Jatkoaika mentiin vauhdikkaasti päästä päähän. Molemmilla oli paikkansa ratkaisi ottelu, mutta maalivahdit pitivät huolen, että yleisölle tarjottiin vastiketta täydet minuutit.

Voittolaukauksilla Puustisen kaksi komeaa osumaa siivittivät IFK:n kahden pisteen voittoon.

Katso tästä ottelun tilastot sekä huippuhetket.

Ensi keskiviikkona palataan taas Nordikselle, kun Kärpät saapuu vieraaksi. Matsi starttaa kello 18.30.

Osta flabat Ticketmasterista ja tule mestoille!