BREVININ MATSIRAPORTTI: Tappara vahvempi ensimmäisessä osassa

Tappara-IFK 5-3 (2-1, 1-0, 2-2)

Tappara ja IFK kohtasivat kolmannen kerran tällä kaudella, back-to-back otteluiden ensimmäisessä osassa. Kahden edellisen kohtaamisen tapaan Tappara onnistui tylsyttämään IFK:n pelin hyvällä kiekollisella hallinnallaan. Tasaisessa ottelussa kotijoukkue oli stadilaisia asteen tehokkaampi paikoissaan ja piti viisikkopelinsä tiiviinä läpi kamppailun.

Avauserä tarjosi viitteitä siitä mitä on odotettavissa tästä taisteluparista. Ottelu alkoi vauhdikkaasti, Tapparan hallitessa ensimmäiset vaihdot. IFK vastasi kuitenkin nopeasti huutoon ja onnistui luomaan omat paikkansa. Ensin nuori Juha Jääskä pääsi laukomaan hyvältä tontilta ja hetkeä myöhemmin Roope Hintz karkasi läpiajoon. Molemmat yritykset päätyivät lopulta plekseihin. Maalinteon aloitti Tappara ajassa 09:26. Alexander Bonsaksenin viivalaukaus löysi tiensä ohi maskiin jääneen Kevin Lankisen. Vieraat eivät tästä jäätyneet, vaan hetkeä myöhemmin nähtiin jo tasoitus. Mikael Johansson vapautti pitkällä syötöllä Joonas Raskin läpiajoon, joka veivasi kiekon komeasti maaliin. Erätauolle kuitenkin päädyttiin kotijoukkueen johdossa, kun se onnistui hyödyntämään ylivoimansa. Teemu Nurmi laukoi one-timerista taululle 2-1 ajassa 14:35.

Toisessa erässä pelin tempo ei pysynyt ensimmäisen tasolla. Erän ainoa osuma nähtiin toisella minuutilla, kun Charles Linget pääsi vapaasti laukomaan nousunsa päätteeksi kiekon yläkulmaan. IFK pääsi hakemaan kavennusta ylivoimalla ennen ottelun puolta väliä, mutta ei saanut mitään aikaiseksi. Erän jälkimmäisellä kympillä alkoi jälleen tapahtumaan kaukalossa. Ensin nähtiin vuorotellen tilanteet molemmilla maaleilla. Jälkimmäisessä Hintz pääsi toistamiseen yrittämään läpiajosta, mutta Dominik Hrachovina piti patjansa tiiviisti kiinni. Viimeinen vitonen oli kotijoukkueen hallintaa. Lankisen pelastukset pitivät stadilaiset pelissä mukana, joista komein nähtiin aivan viimeisillä minuuteilla. Ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Veli-Matti Savinainen laukoi suoraan syötöstä, johon ”Keke” venytti hanskansa väliin viime hetkellä.

Kolmannessa erässä IFK pyrki paineistamaan Tapparaa syvältä ja saamaan täten paineen kotijoukkueen päätyyn. Tamperelaiset onnistuivat kuitenkin jatkuvasti purkamaan paineen ja vastahyökkäämään vaarallisesti. Ajassa 49:34 alkoi olemaan ratkaisun makua ilmassa, kun Savinainen laukoi lukemiksi 4-1. IFK ilmoittautui vielä kerran taisteluun mukaan ajassa 52:02 Saku Salmelan maalilla. Syötöt maaliin Åstenille ja Petrellille. Valkopaidat onnistuivat luomaan muutaman vaarallisen paikan, mutta lopulta Jani Lajunen ratkaisi ottelun lyömällä kiekon tyhjään maaliin. Viimeisellä minuutilla Hintz kaunisteli loppunumeroiksi 5-3.

Katso tästä ottelun tilastot sekä matsikooste.

Taistelu jatkuu huomenna Nordiksella, kun joukkueet kohtaavat uudestaan. Kiekko tippuu jäähän poikkeuksellisesti jo kello 15.00!

Osta flabat Ticketmasterista ja tule mestoille!