DANA BREVININ MATSIRAPORTTI: Lankinen nollasi Kärpät

Kärpät-IFK 0-2 (0-0, 0-2, 0-0)

IFK haki tärkeät kolme pistettä Oulusta Kevin Lankisen johdolla. 39 kertaa kiekon eteen ehtinyt IFK-vahti oli stadilaisten selkäranka etenkin toisessa erässä. Kärpät hallitsi kenttätapahtumia läpi ottelun, mutta IFK:n tehokas toinen erä ja kärsivällinen puolustuspelaaminen mahdollistivat onnistuneen ryöstöretken Raksilaan.

Avauserä mentiin vauhdikkaasti päästä päähän. Molemmat pääsivät erässä kokeilemaan ylivoimalla, Kärpät kahdesti ja IFK kerran. Näistä ei kuitenkaan osumia nähty. Ensimmäinen kymppi oli molemmin puolin tarkkaa pelaamista ja vaarallisia tilanteita ei kummassakaan päädyssä nähty. Erän jälkimmäisellä puoliskolla kotijoukkue onnistui kääntämään peliä stadilaisia nopeammin ja loi myös vaarallisemmat tekopaikat. 15. minuutin kohdalla Ville Leskinen pääsi kahdesti yrittämään soolojen päätteeksi, ilman onnistumisia. Kaksi minuuttia ennen taukosummeria Lankinen pelasti komealla venytyksellä vieraat takaiskulta. Tauolle poistuttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen erä oli kotijoukkueen totaalista hallintaa, mutta IFK käytti tehokkaasti vähäiset tonttinsa hyväksi. Heti erän alkuun Lankinen sai venyä parhaimpaansa useaan otteeseen pitäen lukemat tasoissa. Ajassa 28:40 nähtiin ottelun avausmaali. Arttu Luttinen huitaisi kiekon vastahyökkäyksen päätteeksi ohi Jussi Rynnäksen. Esityön maaliin tekivät Kai Kantola ja Robert Leino. Välittömästi maalin jälkeen Kärpät pääsi kolmannen kerran ottelussa ylivoimalle, mutta IFK kesti tämänkin pyörityksen. Stadilaiset tarjosivat kylmää vettä toistamiseen kotijoukkueen niskaan ajassa 32:25. Miihkali Teppo tarjoili Roope Hintzille kiekon upeasti vapaaseen paikkaan, josta "Hine" pääsi rauhassa tuplaamaan vierasjohdon. Erän loppu jatkui vahvassa Kärppien hallinnassa, mutta tauolle kuitenkin lopulta poistuttiin 0-2 tilanteessa.

Kolmannessa erässä noudatettiin pitkälti samaa kaavaa, kun toisessa. IFK onnistui tiivistämään oman alueensa puolustuspelaamisen ja tyrehdyttämään Kärppien hyökkäykset kulmiin. Erän aikana myös IFK:lle avautui useampi paikka lisätä johtoaan, mutta stadilaisten tehot jäivät toiseen erään. Lankisen jatkaessa huippuotteita läpi kolmannen erän jäi loppunumeroiksi 0-2.

Katso tästä ottelun tilastot ja huippuhetket.

IFK:n ottelut jatkuvat tiistaina Raumalla. Seuraavan kerran skulataan Nodrdiksella lauantaina 11.3., kun Ässät saapuu vieraaksi. Ottelu käynnistyy kello 17.00.

Osta flabat Ticketmasterista ja tule mestoille!