HIFKPelicans
la 30.03.2024 klo 17:00

DANA MATSIRAPORTTI: Maalinteko edelleen tuskaista

Ilves-IFK 2-1 vl. (0-0, 0-0, 1-1, 0-0, 1-0)

Ilves ja IFK kohtasivat keskiviikkona Tampereen Hakametsässä pelatussa ainoassa liigakamppailussa. Ottelun ratkaisu nähtiin vasta voittomaalikilpailussa, jossa Ilves oli parempi.

Ottelun avauserä eteni tasaisissa merkeissä ja peli aaltoili päästä päähän. Juhani Tyrväisen johtama kakkosketju oli pirteällä pelipäällä ja sai luotua IFK:n parhaimmat maalipaikat. Sekä Tyrväinen että hänen laidallaan pelannut Joonas Rask pääsivät testaamaan Ilves-maalivahti Antti Lehtosen torjuntavireen, mutta ruuti oli märkää. Myös Patrik Carlssonilla ja Miihkali Tepolla oli omat paikkansa viedä IFK johtoon. Ilves sai ensimmäisessä erässä muutaman puolittaisen maalipaikan, jotka IFK-maalivahti Atte Engren selvitti tilanteet puolustuksen avustuksella.

Toisen erän ensimmäinen huippupaikka nähtiin, kun Ilveksen Joona Ikonen karkasi läpiajoon. Engren osoitti kylmähermoisuutensa ja venyi upeasti Ikosen rystypuolen laukauksen eteen. Toisessa päässä Lehtonen teki tärkeän torjunnan, kun Tyrväinen pääsi IFK:n toisen ylivoiman päätteeksi laukomaan suoraan syötöstä tyhjänä odottaneeseen Ilves-maaliin Ryan O’Connorin hyvästä tarjoilusta. Lähes tyhjät maalit odottivat myös Erik Thorellia sekä Carlssonia, mutta Thorellin laukaus poikittaissyötöstä painui sivuverkkoon ja Carlssonin laukauksen blokkasi uhrautuvaisesti pelannut Ilves-puolustus. Ilves sai toimitettua kiekkoa ensimmäistä erää paremmin IFK:n maalille. Erän puolivälin jälkeen ensimmäisen pitkän hyökkäyksen päätteeksi Ilveksen ja Norjan maajoukkuepakki Stefan Espelandin viivalta maalille toimittama kiekko kilahti Engrenin vartioiman maalin tolppaan. Ilves sai erän loppuun ottelun ensimmäisen ylivoimansa, mutta IFK:n alivoima kesti.

Ilves pääsi heti kolmannen erän alussa pelaamaan hetkellisesti kahden miehen ylivoimalla. IFK selvitti alivoimatilanteen ja pääsi seuraavaksi jauhamaan ylivoimaa, kun Valtteri Viljanen sai kaksiminuuttisen kiinnipitämisestä. IFK sai rakennettua ylivoiman aikana 4-5 laadukasta maalipaikkaa, mutta maaliin asti kiekkoa ei saatu. Heti ylivoiman päätteeksi IFK sai vihdoin kuparisen rikki ja siirtyi 1-0-vierasjohtoon. Thomas Nykopp voitti hyökkäyspään aloituksen ja Teemu Eronen pelasi kiekon viivaan kapteeni Lennart Petrellille, jonka lämäri suoraan syötöstä yllätti Lehtosen ajassa 46:17. Syöttöpisteet Petrellin kauden toiseen liigamaaliin merkittiin Eroselle ja Nykoppille. Päätöserän loppupuolella kotijoukkue loi painetta IFK:n päätyyn ja haki sitkeästi tasoitusta. Ensin Teemu Lepaus laukoi kiekon pienestä kulmasta ylärimaan ja lopulta ajassa 57:36 Joona Ikonen tasoitti lukemiksi 1-1 liigauran ensimmäisellä maalillaan.

Ilves hallitsi jatkoajan kenttätapahtumia ja pääsi pelaamaan kertaalleen myös ylivoimalla. Ottelu eteni voittomaalikilpailuun asti, jossa Sami Sandell oli ainoa onnistuja ja ratkaisi voiton Ilvekselle.

Ottelun tilastot ja maalikooste

IFK pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina, kun Jukurit saapuu Nordikselle. Lauantaina IFK matkaa Lappeenrantaan.

Osta liput perjantaina kello 18.30 alkavaan kotimatsiin Ticketmasterista!