FALCK TIETURVA: Kollit viiden matsin voittoputkessa

IFK-junnujen viikkoraportti.

IFK:n junioreille viime viikonloppu toi kymmenestä pelatusta ottelusta seitsemän voittoa. B2-nuorten SM-sarjassa IFK voitti kaksi kotiotteluaan yhteismaalein 8-3. B-nuorten SM-sarjassa IFK:n saldo oli yksi voitto, sekä yksi tappio ja Voitto-ottelussa Aleks Haatanen taituroi hattutempun. IFK-Challenger jatkoi voitokkaasti C-nuorten Mestiksessä, kun taas C-nuoret hävisivät SM-sarjassa molemmat ottelunsa. Kollit urakoi kolmessa päivässä kolme voitto-ottelua.

Kauden kolmas voitto Jokereista

Lappeenrannassa pelattu Nuorten SM-Liigan sarjaturnaus toi Kolleille kolme voittoa ja seitsemän pisteen potin, kun perjantaina Salzburg kaatui voittomaalikilpailun jälkeen 4-3, lauantaina Kollit nollasi SaiPan maalein 3-0 ja sunnuntaina Jokerit taipui jo kolmannen kerran tällä kaudella, loppunumeroiden ollessa jatkoajan jälkeen 3-2. Ottelussa Salzburgia vastaan viimeisten vajaan kahdeksan minuutin aikana nähtiin kolme maalia. Ensin Juha Jääskä nosti Kollit tasoihin 2-2:een ylivoimalla ajassa 52.14 ja reilut neljä minuuttia myöhemmin Dan Nybondas laukoi Kollit 3-2-johtoon, myös ylivoimalla. Ottelun lopullinen ratkaisu venyi jatkoajalle, kun Salzburg nousi tasoihin 3-3:een pari minuuttia ennen täyttä aikaa. Jatkoajan ollessa maaliton, voittajaa haettiin voittomaalikilpailusta. Siinä ainoa maalinteossa onnistunut pelaaja oli Kollien Elias Ulander ja kun maalissa varsinaisella peliajalla ja jatkoajalla yhteensä 26 kertaa torjunut Anton Ignatius pysäytti kaikki Salzburgin "rankkarit", pääsi Kollit juhlimaan kahden pisteen arvoista voittoa.

Lauantain myöhäisillan ottelussa turnausisäntä SaiPa oli täysin aseeton Kollien käsittelyssä, mutta vierasjoukkueen tehottomuus ja SaiPan maalivahti pitivät numerot tasaisina aina ottelun loppuhetkille asti. Dan Nybondas (1+1) laukoi Kollit 1-0-johtoon ylivoimalla avauserän kahdeksannella minuutilla. Seuraavaa maalia saatiinkin sitten odotella aina ottelun viimeiselle minuutille asti ja siitä vastasi Janne Hämäläinen – tyhjään SaiPa-maaliin kotijoukkueen hakiessa tasoitusmaalia kuudella viittä vastaan. Loppunumerot 3-0:aan sinetöi Miika Laaksonen, myös tyhjään maaliin. Kollit laukoi ottelussa kohti SaiPan maalia 39 kertaa, SaiPa puolestaan kohti Kollien maalia ainoastaan kahdeksan kertaa. Niilo Halosen nollapeli tuli siis varsin helpon iltapuhteen jälkeen. Nollapeli oli Kolleille kauden viides ja Haloselle neljäs.

Lappeenrannan viikonloppu päättyi sunnuntaina otteluun Jokereita vastaan. Huikean jännitysnäytelmän ratkaisijaksi nousi Jääskä, joka laukoi Kolleille 3-2-voittomaalin jatkoajalla ajassa 62.36. Varsinaisella peliajalla Kolleista maalinteossa onnistuivat Robin Ullberg, sekä 2-2-tasoitusmaalin kolmannessa erässä ajassa 53.30 tehnyt Juho Koivusaari. Jos oli Halosella työt vähissä Kollien maalissa lauantaina, niin nyt Jokereita vastaan urakoitavaa riitti: 29 torjuntaa, joista jatkoajalla neljä. Kollit ja Jokerit ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kolme kertaa ja kaikki nämä on Kollit vienyt nimiinsä.

Keskiviikkona Kollit voitti kotona Jukurit numeroin 5-4. Voittomaalin iski Konsta Hirvonen, jolle maali oli ensimmäinen Kolleissa.

Kollit on voittanut nyt viisi ottelua peräkkäin ja yhdeksästä viimeisimmästä ottelustaan joukkue on voittanut kahdeksan. Hyvä jakso on nostanut Kollit sarjataulukossa jo neljänneksi, neljä pinnaa kärkipaikalla olevaa Bluesia perässä.

"Kaksi hienoa kamppailupeliä"

Loppiaisena käynnistyneessä B-nuorten SM-sarjassa IFK oli aloittanut kahdella voitolla, mutta kolmas ottelu toi ensimmäisen tappion. Kotiottelussa Bluesia vastaan perjantaina vierailijat karkasivat maalittoman avauserän jälkeen toisessa erässä 1-3-johtoon. Kolmannen erän viidennellä minuutilla Blues lisäsi johdon jo 1-4:ään ja vaikka Jami Hänninen laukoi IFK:lle vielä 2-4-kavennuksen ylivoimalla ajassa 51.11, ei kotijoukkueen kiri tuottanut enää toivottua tulosta. Blues onnistui viimeisillä minuuteilla maalinteossa vielä kerran vieden ottelun nimiinsä maalein 2-5. IFK:n toisen maalin laukoi Otto Salmi.

Lauantaina IFK kohtasi Elisa Areenalla Ilveksen ja ottelun suurimmaksi tähdeksi nousi hattutempun laukonut IFK:n laituri Aleks Haatanen. Ensin Haatanen vei IFK:n 1-0-johtoon toisen erän alussa. Toinen maali syntyi toisen erän viimeisellä sekunnilla ja kyseessä oli IFK:n 3-2-johtomaali. Kun Ilves vielä tuonkin maalin jälkeen nousi tasoihin, niin Haatanen päätti tehdä kolmannessa erässä vielä yhden ja ajassa 49.02 syntynyt 4-3-voittomaali toi lopulta IFK:lle täyden pistepotin. Haatasen lisäksi IFK:sta maalinteossa ottelussa onnistui Otto Etelätalo. Konsta Hirvosen ja Eppu Karuvaaran saldo oli kaksi maalisyöttöä. Jere Huhtamaa venyi voitto-ottelussa 30 torjuntaan.

B2-nuorten SM-sarjassa IFK nappasi viikonloppuna kaksi kotivoittoa venyttäen kotivoittojensa putken jo 10 ottelun mittaiseksi, kun mukaan lasketaan syyskauden SM-alkusarjan ottelut. Perjantaina IFK kaatoi Malmilla Kiekko-Vantaan maalein 4-2 ja lauantaina Tappara lähti kotimatkalle 4-1-tappion jälkeen. Jaakko Innanen taituroi kahdessa ottelussa seitsemän tehopistettä (1+6) ja Anton Korhonen kolme maalia. Molemmat ottelut IFK:n maalissa pelannut Tubbe Hellström puolestaan urakoi yhteensä 65 torjuntaa (95,6 %).

– Kaksi hienoa kamppailupeliä. Perjantaina saimme ensimmäisessä erässä luotua hyviä paikkoja liukuhihnalta, mutta viimeistelystä puuttui tarkkuus. Ottelu eteni kuitenkin meidän komennossa ja näköisenä, vaikka Vantaalla olikin paikat jopa voittoon asti. Tappara-peli oli hyvävauhtinen, täynnä kovaa ja reilua kamppailua. Meidän kiekollinen peli oli perjantaita rohkeampaa ja aktiivisempaa. Muutamalla hienolla yksilösuorituksella voittoon, B2-nuorten päävalmentaja Nemo Nokkosmäki paketoi viikonlopun tapahtumat.

Kärppien ilotulitus Elisa Areenalla

C-nuorten SM-sarjassa IFK:n vaikea alkukausi sai jatkoa, kun viikonlopun molemmat ottelut päättyivät tappioon. Perjantaina Kiekko-Vantaa nappasi 5-6-kotivoiton voittomaalikilpailun jälkeen ja lauantaina Kärpät järjesti 15 maalin ilotulituksen Helsingissä vieden ottelun nimiinsä peräti maalein 4-15. IFK voitti pari viikkoa sitten pelatun sarjan avausottelun, mutta on sen jälkeen kärsinyt kolme tappiota peräkkäin. Kiekko-Vantaata vastaan IFK johti ottelua vielä kahden erän jälkeen maalein 4-3, mutta päätöserän Kiekko-Vantaa vei nimiinsä 1-2. Lopullinen ratkaisu nähtiin voittomaalikilpailussa, missä Kiekko-Vantaalta onnistui kaksi laukojaa IFK:n yhtä vastaan ja näin voitto lohipaidoille. Roope Turunen (2+1), Daniel Mäkiaho (1+1), Marcus Kallionkieli (1+1) ja Leo Ring (0+2) olivat ottelussa IFK:n tehokkaimmat pelaajat.

Kärppiä vastaan IFK:n peli romahti totaalisesti ja tulostaululla nähtiin kotijoukkueen kannalta rumaakin rumemmat lukemat 4-15. Kärpät karkasi jo avauserässä 1-5-johtoon ja toisen erän viimeisillä sekunneilla meni kymppi rikki. Myös kolmannessa erässä Kärpät onnistui maalinteossa viidesti. Kallionkieli (1+1) ja Christoffer Sedoff (0+2) ylsivät IFK:n pelaajista ottelussa kahteen tehopisteeseen.

C-nuorten Mestiksen kakkoslohkossa IFK-Challenger jatkaa kahden ottelukierroksen jälkeen tappioitta, kun sunnuntaina Mikkelissä kaatui Jukureiden ja Pieksämäen Pallo-Seppojen yhdistelmäjoukkue maalein 4-1. Ottelussa kaksi maalia tehnyt Emilio Faustino Silverio avasi maalihanat toisessa erässä ja sinetöi loppunumerot kolmannessa erässä kolmisen minuuttia ennen täyttä aikaa. Teemu Suviyö syötti IFK-Challengerin maaleista kolme ja Bruce Christianson kaksi. Kai Mikkonen vierasjoukkueen maalissa torjui 40 kertaa.

Viikon tehokkaimmat (koko kauden tehopisteet)

Kollit: Dan Nybondas 2+1 (35 ottelua, 8+14=22), Juha Jääskä 2+1 (20, 12+8=20), Atte Tuliara 1+1 (35, 7+12=19), Janne Hämäläinen 1+1 (29, 10+7=17), Niklas Nordgren 0+2 (27, 8+12=20)

B-nuoret: Aleks Haatanen 3+1 (4 ottelua, 4+1=5), Jami Hänninen 1+1 (4, 1+2=3), Eppu Karuvaara 0+2 (4, 0+2=2), Konsta Hirvonen 0+2 (4, 0+5=5), Onni Nokkosmäki 0+2 (4, 0+3=3), Otto Etelätalo 1+0 (4, 1+1=2), Otto Salmi 1+0 (4, 2+0=2)

C-nuoret: Roope Turunen 3+1 (4 ottelua, 3+7=10), Marcus Kallionkieli 2+2 (4, 6+4=10), Leo Ring 0+3 (4, 1+6=7), Daniel Mäkiaho 1+1 (4, 1+1=2), Eero Kiiski 1+1 (4, 2+2=4), Christoffer Sedoff 0+2 (4, 2+3=5), Leevi Lepistö 0+2 (4, 1+2=3)

B2-nuoret: Jaakko Innanen 1+6 (4 ottelua, 3+9=12), Anton Korhonen 3+0 (4, 4+1=5), Jesse Pietikäinen 1+2 (4, 3+4=7), Waltteri Virtanen 1+1 (4, 1+1=2), Lassi Vitali 0+2 (4, 3+2=5), Joona Aalto 1+0 (4, 1+1=2), Oka Riissanen 1+0 (4, 1+0=1)

C-Challenger: Teemu Suviyö 0+3 (2 ottelua, 1+5=6), Emilio Faustino Silverio 2+0 (2, 4+1=5), Bruce Christianson 0+2 (2, 3+4=7), Joel Koskinen 1+0 (2, 1+1=2), Matteo Cappuccio 1+0 (2, 1+0=1)

Tulevat ottelut

Kollit: ke 18.1. kello 18.30 Kollit-Jukurit, la 21.1. kello 17.00 Jokerit-Kollit

B-nuoret: la 21.1. kello 14.20 Jokerit-IFK, su 22.1. kello 15.50 IFK-Lukko

C-nuoret: pe 20.1. kello 19.45 HPK-IFK, la 21.1. kello 11.50 Jokerit-IFK

B2-nuoret: la 21.1. kello 16.00 Ässät-IFK

C-Challenger: la 21.1. kello IFK-Challenger-Nikkarit HyRi (Malmi)

Teksti: Jari Hotti @JariHotti