logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Matsiennakko: IFK:n vieraskiertue päättyy Kouvolaan – Katso kokoonpano!

KooKoo-IFK lauantaina kello 17.00. Lue matsiennakko ja katso IFK:n kokoonpano illan peliin.

IFK ja KooKoo kohtaavat lauantaina toista kertaa tällä kaudella, nyt Kouvolassa. HIFK Fan Club järjestää Megamatkan Kouvolaan, joten paikalle on odotettavissa runsaasti IFK:n kannattajia. Jos et pääse paikan päälle, niin kello 17.00 käynnistyvää matsia voit seurata Ruutu-palvelusta. 

IFK:n ja KooKoon kauden ensimmäinen liigakohtaaminen päättyi Nordiksella syyskuun lopussa IFK:n 5-1-voittoon. Voiton takuumies oli IFK-maalivahti Atte Engren, joka pysäytti ottelussa 31 laukausta. Juha-Pekka Haataja, Jarkko Malinen, Joonas Rask sekä Erik Thorell olivat IFK:n tehokkaimmat pistemiehet, kun jokainen saalisti tehot 1+1. KooKoon ainoan maalin teki Siim Liivik.

IFK pelasi edellisen matsin keskiviikkona Oulussa. Kärpät hyödynsi erikoistilanteensa kovalla prosentilla ja oululaiset nousivat suvereenilla 5-0-voitolla sarjataulukon kärkeen. IFK:n haasteet tällä kaudella ovat olleet nimenomaan vieraskaukalossa pelatuissa otteluissa. Nordiksella peli on kulkenut selkeästi paremmin ja IFK on voittanut kolme edellistä kotiotteluaan.

IFK:N KOKOONPANO

Maalivahdit

53 Atte Engren
37 Niklas Bäckström (varalla)

Hyökkääjät

32 Lennart Petrell – 80 Thomas Nykopp – 88 Joonas Rask
72 Patrik Carlsson – 82 Jarkko Malinen – 27 Juha-Pekka Haataja
86 Erik Thorell – 12 Juhani Tyrväinen – 15 Vili Sopanen
45 Micke Åsten – 38 Panu Mieho – 74 Henri Tamminen

Puolustajat

42 Teemu Eronen – 2 Teemu Laakso
41 Miro Heiskanen – 4 Oliwer Kaski
47 Juuso Salmi – 24 Ryan O’Connor
11 Saku Salmela

Loukkaantuneet/sairastuneet: Kevin Lankinen, Joe Finley, Ville Varakas, Miihkali Teppo, Jerry Ahtola, Juha Jääskä
Pelikielto: Mika Partanen

KooKoo hävisi tiistaina kotikaukalossaan Ilvekselle jatkoajan jälkeen lukemin 6-7. KooKoo johti ottelua parhaimmillaan 3-0 ja vielä päätöserässäkin 6-4, mutta Ilves tuli väkisin rinnalle ja lopulta ohi. KooKoo pelasi vielä perjantai-iltana vierasottelun Pelicansia vastaan ja voitti 6-5, mutta IFK pääsee selkeästi pidemmällä valmistautumisajalla lauantain matsiin. KooKoo on 16 pelatun ottelun jälkeen sarjataulukossa kahdeksantena 23 sarjapisteellään. 12. sijalla olevalla IFK:lla on viisi pinnaa vähemmän.

Lauantain kohtaamisesta on odotettavissa tasainen kamppailu. KooKoo on vaikeasti voitettava joukkue erityisesti kotikaukalossaan. Sen sai todeta vajaa viikko sitten myös hallitseva Suomen mestari Tappara, joka poistui Kouvolasta 4-3-jatkoaikatappio niskassaan.

 

Lennart Petrell antoi kovuutta KooKoo-puolustaja Emil Kristensenille syyskuun kohtaamisessa Nordiksella

KooKoon ykkösketju on noussut isoon rooliin – puolustuksessa edelleen poissaoloja

KooKoon hyökkäyspelaamisen kannalta tärkein ketju viime otteluissa on ollut Michael Keräsen johtama ykkösketju. Kaudella 2013-2014 runkosarjassa 52 tehopistettä Ilveksen paidassa takonut ja Liigan pistepörssissä toiseksi sijoittunut Keränen teki tiistaina Ilvestä vastaan kaksi maalia ja on yltänyt pisteille neljässä edellisessä ottelussa. Ilveksessä ja Jokereissa viime kaudella pelanneen Keräsen vahvuus on kiekollisessa pelaamisessa ja taitava hyökkääjä on saalistanut tehot 6+4.

KooKoon sisäisen pistepörssin jaetulla kärkipaikalla on kolme nimeä: joukkueen kapteeni Toni Kähkönen, kakkosketjun sentteri Miikka Pitkänen sekä Pitkäsen laidalla pelaava Tanskan maajoukkuehyökkääjä Patrick Bjorkstrand. Kaikilla on kasassa tehopisteet 4+7 ennen perjantai-illan Pelicans-ottelua. Edellisissä matseissa KooKoon ykkösketjussa pelannut Siim Liivik ei ollut kokoonpanossa tiistaina Ilvestä vastaan, joten hänen pelaamisensa lauantaina Kouvolassa on vielä kirjoitushetkellä epävarmaa.

Puolustajista yhdysvaltalainen Jake Newton ja Tanskan maajoukkuerinkiin kuuluva Emil Kristensen ovat olleet KooKoon johtavia puolustajia. Sekä Newton että Kristensen ovat saalistaneet tehot 3+5 ja molemmat puolustajat saavat vastuuta KooKoon ylivoimalla. IFK:lla ei ole varaa samanlaiseen jäähyilyyn kuin Kärppiä vastaan, sillä KooKoon ylivoimapelaaminen on Liigan neljänneksi parasta.

KooKoo-puolustus kärsii loukkaantumisista. Jyri Niemi on pelannut vajaan kuukauden huilin jälkeen neljä ottelua peräkkäin, mutta sairastuvan puolella vaikuttavat yhä puolustajista Henrik Forsberg, Robin Jacobsson ja Santeri Salmela. Hyökkääjistä Eero Savilahti ja Olli Korhonen ovat lasaretissa, mutta Korhonen lähestyy kovinta vauhtia pelikuntoa.

Kiekkoa putoaa jäähän lauantaina 17.00. KooKoo-IFK ottelua voit seurata suorana lähetyksenä Ruutu-palvelusta.

Seuraa heitä

Juha-Pekka Haataja, IFK
Hade palaa lauantaina tuttuihin maisemiin, sillä hän pelasi kaksi edellistä liigakautta KooKoossa. Haataja on IFK:n paras maalintekijä viidellä maalilla ja kymmenen liigamatsin pistesaldo on 5+3. Haatajan laukaus on yksi koko sarjan parhaimmista. Edellisessä matsissa KooKoota vastaan syntyi tehot 1+1. Kouvolalaisjoukkue saa olla Haatajan suoraan syötöstä lähtevän laukauksen kanssa erityisen tarkkana IFK:n pelatessa ylivoimalla.

Miro Keskitalo, KooKoo
21-vuotias Jokeri-kasvatti Miro Keskitalo teki KooKoon kanssa lokakuun alussa loppukauden kattavan pelaajasopimuksen, jossa on myös optio ensi kaudesta. Suomen juniorimaajoukkueiden vakiokasvoihin kuulunut Keskitalo oli voittamassa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta Helsingissä pelatuissa MM-kisoissa vuonna 2016.Kiekollinen puolustaja siirtyi Kouvolaan TPS-paidasta isomman vastuun ja roolin perässä. Keskitalo on pelannut KooKoossa viisi liigaottelua. Pistesarakkeeseen on kertynyt kaksi syöttöpistettä ja peliaikaa on kertynyt kouvolalaisjoukkueen pelaajista toiseksi eniten.

Seuraava kotimatsi: HIFK-KalPa keskiviikkona 25.10. kello 18.30

IFK:n kolmen matsin vieraskiertue tulee lauantaina päätökseen. Seuraava kotimatsi skulataan keskiviikkona 25. lokakuuta, kun KalPa saapuu ensimmäistä kertaa tällä kaudella Nordikselle. Ottelu alkaa kello 18.30 ja Nordiksen ovet aukeavat tuntia ennen ottelua.

Osta liput matsiin Ticketmasterista

Näytä kaikki uutiset