DANA MATSIRAPORTTI: IFK nousi tappioasemasta jatkoaikavoittoon Turussa

TPS-IFK 2-3 ja. (1-0, 1-2, 0-0, 0-1)

IFK:n joukkue näytti jälleen hauista nousemalla kahden maalin takaa rinnalle ja jatkoajalla ohi. Voittomaalin upean kuvion päätteeksi iski kultakypärä Erik Thorell.

Avauserä oli molemmilta joukkueilta tunnusteleva ja viimeinen vaihde hyökkäyksiinlähdöistä uupui. Turkulaiset pääsivät kuitenkin ylivoimalle avauserän puolivälin jälkeen ja Petrus Palmu vei isännät 1-0-johtoon. IFK:llakin oli paikkansa avauserässä, mutta Oskari Setänen TPS:n maalilla torjui kaikki vierailijoiden yritykset.

Toiseen erään TPS sai unelma-alun. Ville Varakas katseli jäähyltä, kun puolustajien maalipörssiä johtava Ilkka Heikkinen pamautti kiekon yläkulmaan ajassa 21.06. IFK oli maalin jälkeen vielä vaikeuksissa ja Ari-Pekka Selin päätti käyttää aikalisän. Sitten alkoi tapahtua: Ensin Joonas Rask toi upealla vedätyksellään IFK:n maalin päähän, ja hetkeä myöhemmin ylivoimalla lukemat tasoitti pitkän maalittoman putkensa päättänyt Ryan O’Connor Vili Sopasen ja Jarkko Malisen syötöistä. Kolmanteen erään lähdettiin siis tasalukemista 2-2.

Kolmannessa erässä IFK ei saanut kunnon hyökkäyspeliä aikaiseksi ja Setäselle kirjattiin erään vain kaksi torjuntaa. 40 kertaa illan aikana torjunut Atte Engren piti kuitenkin lukemat tasoissa ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoajan ensimmäinen minuutti oli erikoinen. Molemmat joukkueet saivat lähes peräkkäin läpiajot, mutta kumpikaan, Erik Thorell ja Oula Palve ei onnistunut maalinteossa. Lopulta maalin duunasi kolmikko Carlsson-O’Connor-Thorell. Patrik Carlsson toi kiekon hyökkäysalueelle, jatkoi hyökkäyksen kärkeen ehtineelle O’Connorille, joka löysi takatolpalta Thorellin. 16 kaappia tällä kaudella iskenyt ruotsalainen ei erehtynyt vaan ampui suoraan syötöstä kiekon verkkoon ja kaksi pistettä Stadiin.

IFK pelaa runkosarjan viimeisen ottelunsa lauantaina Porissa ja kotietuun on vielä teoreettinen mahdollisuus. Pudotuspelit alkavat parin viikon päästä ja irtolippujen myynti starttaa näillä näkymin maanantaina!