HIFKPelicans
la 30.03.2024 klo 17:00

DANA MATSIRAPORTTI: Lankiselle nollapeli – IFK:lle täysi pistepotti

IFK-Ilves 3-0 (2-0, 1-0, 0-0)

Käynnistysvaikeuksia ei tiistaina nähty, kun IFK otti vakuuttavan selätysvoiton Ilveksestä. IFK vei alusta lähtien peliä ja piti muutamia väläyksiä lukuun ottamatta Ilveksen hyvin aisoissa. Kotijoukkueen maaleista komein nähtiin toisessa erässä, kun Erik Thorell ampui näyttävän soolokuljetuksen päätteeksi taululle ottelun loppunumerot.

Kevin Lankinen oli IFK:n maalilla kuin muuri ja torjui kaikki Ilveksen 23 laukausta. Vierasjoukkue pääsi viisi kertaa ylivoimalle ja pyöritti pahojakin maalipaikkoja, mutta Lankinen pelasi virheettömästi.

IFK:lla on ollut pieniä vaikeuksia otteluiden alkujen kanssa viime viikkoina, mutta tiistaina siitä ei ollut tietoakaan. Joukkue oli hyvällä jalalla liikkeellä alusta lähtien. Eikä ensimmäistä maalia tarvinnut kauan odotella. Saku Salmela eteni siniviivalta vastustajan maalille ja Thomas Nykopp kauhoi kiekon maaliin ajassa 3.40. Seuraavan kerran verkko heilui vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin, kun Panu Mieho ohjasi Micke Åstenin vedon maaliin.

Toisessa erässä nähtiin vain yksi tilastomerkintä ja se oli Thorellin upea maali. Ruotsalaishyökkääjä sai kiekon IFK:n puolustusalueella, kuljetti sen Ilveksen päätyyn, kiersi maalin takaa takaisin lähes siniviivan tasolle ja ampui numeroiksi 3-0. Päätöserässä Ilves pääsi neljä kertaa ylivoimalle ja Lankinen torjui 15 laukausta, mutta nolla säilyi taululla ja IFK kuittasi kolme pinnaa.