GIGANTTI OTTELUSTUDIO: Teemu Tallberg palaa kokoonpanoon – ”Se vaatii sitoutumista”

play

IFK - SaiPa klo 18.30. Ovet auki klo 17.30.

IFK saa tänään Nordiksella vastaansa sarjassa viidentenä olevan SaiPan. Kotijoukkue lähtee otteluun ruma vierastappio niskassaan, kun SaiPa puolestaan voitti lauantaina Tapparan kotonaan 2–0.

Liput matsiin Ticketmasterista!

Kova vastus

Lappeenrantalaiset ovat hävinneet kotonaan tällä kaudella ainoastaan yhden ottelun, mutta joukkue on ollut vieraissa sarjan heikoin.

– Sen taakse ei missään nimessä kannata turvautua. SaiPa on erittäin hyvä joukkue ja IFK tarjoaa aina sopivan sytykkeen, sanoi IFK:n pelaajatarkkailija Harri Rindell GIGANTTI Ottelustudiossa.

– Uskon, että tulee vauhdikas peli. SaiPa on pelannut hyvää jääkiekkoa.

Sarjan puoliväli häämöttää ja tämän hetkinen sarjasijoitus ei missään nimessä tyydytä joukkuetta.

– Kyllä joukkueesta aisti aamujään aikana, että ollaan valmiita tähän peliin. Niin valmennus, kuin pelaajatkin keiden kanssa olen jutellut uskovat vahvasti, että tänään on kaikki edellytykset kunnon esitykseen.

Esitystä vahvistamaan saa IFK tänään yhden miehen takaisin rosteriinsa. Teemu Tallberg on jälleen valmis pelaamaan.

– Etenkin tällaisella hetkellä, kun kaikki ei ole mennyt niin kuin ollaan toivottu niin luotettavuus, mitä Teemu Tallberg edustaa, on erittäin tärkeä ominaisuus.

– Hän on myös hyvä pelaamaan kahteen suuntaan ja Tallbergin kyky riistää kiekkoja hyökkäysalueella antaa myös tilaa taitopelaajille. Hän on oiva lisä meille.

Tallberg mielissään päästessään takaisin joukkueen pariin

Teemu Tallberg palaa tänään IFK:n kokoonpanoon toivuttuaan loukkaantumisestaan. ”Tale” on päässyt jo treenaamaan muun joukkueen mukana ja tänään on aika päästää mies irti myös itse matsissa.

– Tuossa oli pieni pätkä, kun jouduin itsekseni treenaamaan. Kyllähän se hyvältä tuntuu, kun nyt on päässyt taas treenaamaan äijien kanssa, Tallberg kertoi aamujään jälkeen.

Teemu Tallberg oli sivussa yli kuukauden ajan. Loukkaantumisen aikana mies vietti paljon aikaa punttisalilla joko yksin tai IFK:n fysiikkavalmentajan Harri Yrttiahon kanssa.

– Kyllä se vaatii enemmän sitoutumista arjelle ja treenaamiselle, kun ei ole joukkuekavereita tsemppaamassa ja potkimassa persuksille.

– Onneksi meillä kuitenkin on Harri ja muutama muu kaveri on ollut myös siellä. Meillä on ollut hyvä fiilis ja olemme jeesanneet toisiamme.

Lisää suoraviivaisuutta

IFK tekee muutaman muutoksen kokoonpanoonsa illan otteluun. Teemu Tallberg pelaa tänään Tommi Santalan ja Iikka Kangasniemen kanssa.

– Se on varmasti hyvä mixi. Tallberg tuo laidalle suoraviivaisuutta tasapainottamaan kenttää. Iikka Kangasniemi on toisella laidalla luovempi, teknisesti taitava pelaaja, summasi Rindell.

Aleksi Laakso tulee loukkaantuneen Markus Kankaanperän tilalle Ville Varakkaan pakkipariksi.

Maalilla aloittaa tänään Atte Engren.

 

IFK:N KOKOONPANO

Maalivahdit

53 Atte Engren
36 Markus Ruusu (varalla)

Hyökkääjät

86 Erik Thorell – 12 Juhani Tyrväinen – 88 Joonas Rask
18 Teemu Tallberg – 21 Tommi Santala – 4 Iikka Kangasniemi
32 Lennart Petrell – 80 Thomas Nykopp – 28 Miles Koules
37 Ilmari Pitkänen – 51 Juha Jääskä – 14 Teemu Engberg

Puolustajat

42 Teemu Eronen – 57 Johan Motin
27 Kyle Quincey – 24 Ryan O’Connor
8 Ville Varakas – 34 Aleksi Laakso
3 Joe Finley

Loukkaantuneet: Juho Keränen (2 kk), Anton Lundell (day-to-day), Micke Åsten (5 vk), Markus Kankaanperä (2 vk)

IFK tiedottaa runkosarjan aikana loukkaantumisista pääsääntöisesti ottelupäivänä kokoonpanon julkistuksen yhteydessä. Liigan, pelaajayhdistyksen ja tietosuojavaltuutetun yhdessä laatimien sääntöjen mukaisesti pelaajien terveyteen liittyviä tietoja ei kerrota julkisuuteen. Pelaajien poissaoloista kerrotaan sen hetken arvioitu toipumisaika. Arvio saattaa muuttua toipumisaikana ja kulloinkin ilmoitetaan sen hetkinen tilanne.

Teemu Tallberg

Näytä kaikki uutiset