Juhani Tyrväinen: Meillä on kemiat ja rytmi kohdillaan

IFK–KooKoo keskiviikkona 26.9. klo 18.30 Nordiksella. Osta liput Ticketmasterista!

IFK lähtee viiden päivän huili allaan seuraavaan kotiotteluunsa. Viidettä perättäistä voittoa lähdetään jahtaamaan KooKoota vastaan.

Osta liput Ticketmasterista!

IFK:n edellinen ottelu, himamatsi HPK:ta vastaan päättyi kotijoukkueen maalijuhlaan. Fanit pääsivät näkemään vauhdikasta lätkää, ja etenkin Juhani Tyrväisen johtama kentällinen oli iskussa 6–2 päättyneessä pelissä. 

– Meillä on kemiat ja rytmi pelaamisessa kohdillaan ja löydämme toisemme jäällä. Olemme lähellä toisiamme ja tuki löytyy aina viereltä. Vaikka menetettäisiin kiekko, niin pystymme karvaamaan sen nopeasti takaisin, kertoo ”Julle” Tyrväinen maanantaina joukkueen jääharjoituksen päätteeksi.

Tyrväinen teki HPK-ottelussa tehot 1+1, Joonas Rask 0+2 ja Erik Thorell 1+2. Kolmikko on tehnyt kauden neljään liigapeliin yhteensä 16 pistettä. Joko ketjun sisällä alkaa olla kilpailua siitä, kuka iskee seuraavan häkin?

– Ei ole – tai en tiedä Thorresta ja Rassesta. Itse olen aina tyytyväinen, kun vastustajan verkko helähtää meidän ollessa kentällä, olin sitten maalintekijä, syöttäjä tai ihan vaan sivustakatsoja.

IFK on parantanut otteitaan kauden edetessä. Otteluiden ensimmäiset ja viimeiset erät ovat olleet vahvaa tekemistä joukkueelta, mutta kakkoserät ovat olleet hankalia. IFK:ta vastaan on tällä liigakaudella tehty 12 maalia. Kahdeksan näistä vastustaja on tehnyt toisen erän aikana. 

– Kotipelissä karkasimme ensimmäisessä erässä niin suureen johtoon, että siinä taisi tulla sellainen ulospuhallus. En tiedä sitten, vaikuttaako se meidän peliin, että vaihtoaitio on toisessa erässä kauempana. Siinä saattaa tulla tehtyä hieman huonoja valintoja. Kun pitäisi heittää kiekkoa päätyyn, niin menetetäänkin se ja vastustaja pääsee vetämään pitkiä hyökkäyksiä. Ehkä tämä on osasyy kakkoserien hankaluuksiin.

KooKoon ottelut ovat tällä kaudella olleet viihdyttäviä. Viimeisintä KalPa-voittoa (2–1) lukuunottamatta matsit ovat olleet runsasmaalisia. Tästä kertoo myös joukkueen maaliero 21–23. Kouvolalaiset ovat keränneet viidestä pelistä seitsemän pistettä.

KooKoon kultakypärä on liigan pistepörssin tämän hetkinen ykkönen Malte Strömwall. 24-vuotias ruotsalainen on iskenyt tehot 4+4=8.

Jos IFK:lla on ollut hankaluuksia otteluiden toisissa erissä, niin KooKoolla niissä on kulkenut. Joukkue on tehnyt tällä kaudella yhteensä 21 maalia ja 13 niistä on syntynyt kakkoserässä.

Muodostuuko ottelun toisesta erästä matsin käännekohta? Tule Nordikselle antamaan oma panoksesi IFK:n voittoputken jatkumiseksi!

Juhani Tyrväinen

Näytä kaikki uutiset