MATSIRAPORTTI: IFK:lle voitto kauden avauspelissä

Pelicans-IFK 1-2 (1-0, 0-1, 0-1)

IFK hyppäsi kaukaloon ensimmäistä kertaa tällä kaudella pelipaidat päällään, kun joukkue kohtasi Decens Tampere Cupin avausmatsissa Pelicansin. Värikkäiden vaiheiden jälkeen IFK korjasi 2-1-voiton ja pelaa lauantaina turnauksen loppuottelussa, jossa vastaan tulee joko Ilves tai Tappara.

Avauserässä stadilaisten heikko pelituntuma näkyi ja Pelicans hallitsi ottelua. Lahtelaiset napauttivat avausmaalin ylivoimalla ajassa 9.08, mutta siihen Pelicansin liito tyssäsi. Mitä pidemmälle matsi eteni, sitä paremmin IFK sai juonesta kiinni.

Toisessa erässä alkoi tapahtua ja Stadin paras ylivoima jauhoi maalin heti kauden ensimmäisellä yrittämällä. Teemu Eronen ja Tommi Santala pelasivat kiekon maalille ja Joonas Rask tasoitti pelin 1-1:een ajassa 23.16.

IFK oli karvan verran terävämpi matsin loppuun asti ja neljä minuuttia ennen loppua paine tuotti tulosta, kun Markus Kankaanperä neppasi kiekon siniviivalta kohti maalia. Kiekko pomppasi Pelicansin puolustajan luistimesta noin seitsemän metrin korkeuteen ja laskeutui kauniisti maalivahdin selän taakse maaliin.

Katso Teemu Erosen kommentit matsista.

IFK selviytyi Tampere Cupin finaaliin, joka pelataan lauantaina. Telia TV näyttää ottelun.

 

Näytä kaikki uutiset