SVEA MATSIRAPORTTI: Anton Lundellille ja Niklas Nordgrenille ensimmäiset osumat Liigassa

IFK - Jukurit 4–3 (1–1, 1–2, 2–0)

IFK lähti tänään hakemaan voittoa sarjassa yhdeksäntenä ollutta Jukureita vastaan. Kokoonpanossa nähtiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella loukkaantumisistaan toipuneet Joe Finley sekä Niklas Nordgren.

Väritön ensimmäinen erä

Ottelun ensimmäisessä erässä nähtiin ehkä tämän kauden vaisuin IFK. Pelaajien etäisyydet kentällä olivat isot ja pelin avaaminen erittäin hankalaa.

Viiden minuutin kohdalla IFK ja Teemu Eronen pääsivät Jukureiden korkeasta karvauksesta läpi ja ajassa 05:08 Juhani Tyrväinen painoi takakulmalta Joonas Raskin syötöstä kotijoukkueen 1–0-johtoon.

Ainoastaan 28 sekuntia myöhemmin Jukurit tasoitti ottelun.

IFK pääsi erän lopussa paremmin peliin sisälle, mutta erätauolle lähdettiin lukemista 1–1.

Rangaistuksia ja ylivoimaosumia

Toinen erä oli molemmilta joukkueilta sekaista ja tahmeaa. Erässä nähtiin yhteensä viisi rangaistusta ja kolme ylivoimamaalia.

Jukurit karkasi jo kahden maalin johtoon Turo Asplundin osuttua erän alussa ja Teemu Suhosen maalattua kahden miehen ylivoimalla.

Aivan erän lopussa IFK:lle tarjoutui mahdollisuus kavennukseen, kun Jukurit otti kaksi perättäistä jäähyä. Kahden miehen ylivoimalla Kyle Quincey malttoi katsoa viivalla oikean paikan lämärilleen ja upotti kiekon etukulmasta sisään.

Kolmanteen erään lähdettiin vieraiden johtaessa 3–2.

Nuoret valokeilassa

IFK ryhdistäytyi toisella erätauolla ja tuli kovaa ottelun kolmanteen erään.

Erä ehti vanheta ainoastaan pari minuuttia, kun Anton Lundellin kentällinen rakensi vaarallisen tilanteen Jukurit-maalille. Ensin oli Lucas Lessiolla paikka, sitten Ilmari Pitkänen pääsi ampumaan ja lopulta kiekon verkkoon survoi Anton Lundell. Tasoitusmaali oli ”Lunkan” ensimmäinen Liigassa.

IFK ja yleisö syttyi juuri 17 vuotta täyttäneen sentterin maalista ja viimeistään seuraavassa vaihdossa Thomas Nykoppin jakama erittäin painava taklaus sytytti Nordiksen.

Ottelu tasoittui erän loppua kohden ja kumpikin joukkue halusi pitää huolen, ettei omissa kolise.

Ajassa 55:02 Nordiksen yleisö räjähti jälleen valtaviin suosionosoituksiin. Teemu Tallberg teki upean esityön ja jakoi kiekon maalin takakulmalle hiipineelle Niklas Nordgrenille. ”Nikke” laukoi ensin Jukurit-maalivahdin patjoihin, mutta painoi lopulta väkisin Liiga-uransa avausmaalin ja IFK:n voittomaalin.

IFK:n nuoret ratkaisivat tänään kolme pistettä Stadiin. Onnea ”Lunkka”, onnea ”Nikke”!