SVEA MATSIRAPORTTI: IFK:lle rankkaritappio Lahdessa

Pelicans-IFK (0-0, 1-3, 2-0, 0-0, 1-0)

IFK pelasi tänään viikon toisen ottelunsa Lahdessa Pelicansia vastaan. IFK oli vahva ottelun toisessa erässä, mutta kotijoukkue onnistui tulemaan päätöserässä kahden maalin takaa tasoihin ja nappasi vielä lisäpisteen rankkareilla.

Ottelun avauserä oli IFK:lle vaikea ja se joutuikin pelaamaan alivoimaa kolmesti ensimmäisen kympin aikana. Atte Engren piti kuitenkin kotijoukkueen nollilla, vaikka avauserän laukaukset menivätkin Pelicansille 18-7.

IFK:lla on ollut alkukaudesta vaikeuksia otteluiden toisten erien kanssa, mutta tänään se oli vierailijoilta poikkeuksellisen vahva. Avausmaali nähtiin ajassa 21.52. Lucas Lessio levitti laidasta siniviivalle Ville Varakkaalle, joka jatkoi upean valelaukauksen päätteeksi kiekon maalin kulmalle vapaaksi jääneelle Juho Keräselle. Keränen ei tältä tontilta erehtynyt vaan laittoi kiekon tyylikkäästi reppuun. Viisi minuuttia myöhemmin Pelicans tuli tasoihin, kun Antti Tyrväinen laittoi irtokiekon maalin edestä IFK-maaliin. Huippuvireessä oleva Erik Thorell kuitenkin kuittasi tämän osuman jo seuraavassa vaihdossa polkemalla läpi puolustuksen ja nostamalla kiekon maalin kattoon.

Kolmannessa erässä IFK oli vaikeuksissa. Muutamia valonpilkahduksia lukuunottamatta peli pyöri vierailijoiden päädyssä. Ensin Hannes Björninen kavensi lukemiksi 2-3 ja kahta minuuttia ennen loppua Taavi Vartiainen tasoitti ottelun 3-3:een.

Jatkoajalla IFK oli aktiivisempi osapuoli ja pystyi järjestämään pitkiä hyökkäyksiä Pelicansin päätyyn. Ratkaisu jäi kuitenkin uupumaan ja edessä oli voittomaalikilpailu.

Rankkareilla IFK:lta onnistui ainoastaan Tommi Santala ja Pelicansilta verkkoa heiluttivat Timi Lahtinen ja Oliwer Kaski. Näin lisäpiste Lahteen ja IFK yhden pinnan kanssa kohti Stadia.

IFK pelaa seuraavan ottelunsa jo huomenna lauantaina, kun Nordikselle saapuu KalPa.