SVEA MATSIRAPORTTI: IFK:lle täydet pinnat Porista

Ässät-IFK 1-4 (1-0, 0-2, 0-2)

IFK jatkoi vieraskiertuettaan perjantai-iltana Porissa. Muutaman viime viikon pirteästi pelannut IFK oli rikkonaisessa ottelussa pääosin niskan päällä ja tuloksena oli täysi pistepotti. Ottelun ratkaisijoiksi nousivat kapteeni Lennart Petrell ja maalivahti Markus Ruusu.

Alkuviikon kova fyysinen taakka ei voinut olla näkymättä ottelun avauserässä ja IFK olikin ajoittain vaikeuksissa. Syöttöjen laatu ja kärsivällisyys ei ollut tehtävän tasalla ja näin Ari-Pekka Selin joutui ottamaan aikalisän jo ajassa 8.11, kun taululla oli lukemat 1-0 kotijoukkueen hyväksi. IFK jäähyili avauserässä, mutta alivoima vastasi hienosti huutoon ja lisämaaleja ei nähty.

Toisessa erässä IFK nousi rinnalle Lennu Petrellin ylivoimaosumalla. Kyle Quincey tykitti siniviivalta kiekon kohti porilaismaalia, josta kippari Petrell kauhoi kiekon sisään. IFK joutui vielä kahteen otteeseen alivoimalle toisessakin erässä, mutta varsinkin Markus Ruusun ilmiömäinen torjunta Lauri Tukosen rannelaukaukseen söi silminnähden porilaisten itseluottamusta. IFK:n johtomaalista vastasi kahden ottelun maaliputkessa viilettävä Markus Kankaanperä. Kiekko tuli viivasta kohti maalia ja ”Kanki” oli maalin edessä ensimmäisenä kädet pystyssä.

Kolmannessa erässä nähtiin kauden hienoin osuma: Lennart Petrell toi kiekon alueelle, jätti takanaan olevalle Juhani Tyrväiselle, joka jatkoi edelleen kiekon Joonas Raskille. Teemu Eronen nousi siniviivasta takatolpalle ja ampui kiekon napakasti Raskin syötöstä yläpesään. Ässät haki vielä tasoitusta ilman maalivahtia, ja Kyle Quincey niittasi illan loppulukemat 1-4 tyhjään maaliin.

IFK pelaa seuraavan ottelunsa jo huomenna lauantaina Raumalla. IFK-Lukko starttaa kello 17:00 ja matsia voit seurata Telia TV:stä tai kuunnella selostusta Radio Cityn taajudelta.

Seuraava kotipeli IFK-Pelicans keskiviikkona kello 18:30 – liput tästä