SVEA MATSIRAPORTTI: IFK:lle upea voitto – Ilves kaatui tyylillä

IFK–Ilves 5–1 (2–0, 1–1, 2–0)

Perjantai-ilta Nordiksella piti sisällään vauhtia, ryminää ja hienoja maaleja, kun IFK otti selkeän voiton Ilveksestä ja nousi takaisin pudotuspeliviivan oikealle puolelle. Alkutahdit iskivät Iikka Kangasniemi ja Joonas Rask ja matsin lopullisen ratkaisun iskivät päätöserässä kippari Lennart Petrell ja Miles Koules.

Keskiviikon kotipeli SaiPaa vastaan antoi viitteitä siitä, että IFK on saamassa juonen päästä kiinni pitkän matalalennon jälkeen. Perjantaina avauserässä nähtiin, että kyseessä ei ollut suonenveto, vaan IFK pelaa taas hyvää, taistelevaa lätkää. Kaiken lisäksi Atte Engren on pelannut erittäin hyvin.

Kangasniemen ja Raskin maalien jälkeen ensimmäiselle erätauolle mentiin IFK:n 2–0-johdossa. Ilves pääsi peliin mukaan, kun Panu Mieho kavensi tilanteeksi 2–1 ajassa 33.06, mutta Teemu Eronen kilautti heti seuraavassa vaihdossa kiekon yläriman kautta maaliin ja Ilveksen orastava kiri katkesi siihen.

Päätöserässä Petrell pyöräytti upeasti 4–1 ja Koules ohjasi Kyle Quinceyn lämärin ylivoimalla maaliin vajaat viisi minuuttia ennen loppua.

IFK:n Niklas Nordgrenin peli jäi jo avauserässä kesken, kun Ilveksen Mike Halmo taklasi häntä päähän.

Ottelun tilastot

Seuraava matsi pelataan tiistaina, jolloin IFK kohtaa vieraissa KalPan. Perjantaina on edessä huippumatsi, kun Tappara saapuu Nordikselle. Osta liput matsiin Ticketmasterista!

 

Näytä kaikki uutiset