HIFKPelicans
la 30.03.2024 klo 17:00

SVEA MATSIRAPORTTI: Jäähyillyt IFK jäi nollille Ilvestä vastaan

Ilves - IFK 3–0 (0–0, 2–0, 1–0)

IFK lähti Tampereelle kaksi voittolaukauskilpailussa tullutta tappiota allaan. Erik Thorell valittiin tänään Liigan syyskuun parhaaksi pelaajaksi ja IFK:n ykköseltä odotettiin tänään jälleen tulosta.

Tasainen ensimmäinen erä

Ensimmäisen erän ensimmäinen puolisko oli IFK:lta pirteää ja vauhdikasta lätkää. Stadilaiset olivat hienoisesti niskan päällä.

Lucas Lession kaksiminuuttinen ajassa 06:28 antoi Ilvekselle sauman tulla peliin mukaan. IFK hoiti jäähyn kunnialla, mutta kotijoukkue piristyi ylivoimansa jälkeen ja ottelu tasoittui selvästi.

Ensimmäinen erä oli vauhdikas, mutta maaliton ja toiseen jatkettiin 0–0-tilanteesta.

Tempo vain kiihtyi

Toinen erä alkoi jopa ensimmäistä vauhdikkaammin. Molemmilla joukkueilla luistin liikkui hyvin.

Tasakentällisin IFK pelasi erinomaista jääkiekkoa ja etenkin Juhani Tyrväisen johtama kolmikko rytmitti tutusti peliään hyökkäyspäässä ja rakensi maalipaikkoja.

IFK:n Kyle Quincey otti erään kaksi rangaistusta – toisen heti ensimmäisen kärsittyään. Jäähyjen kautta Ilves pääsi vahvasti niskan päälle.

IFK:n puolustus blokkasi paljon laukauksia toisessa erässä ja Atte Engren torjui läpi tulleita kiekkoja hyvin.

Ilves onnistui kuitenkin tekemään toisessa erässä kaksi maalia. Jälkimmäinen syntyi ylivoimalla ja kotijoukkue pääsi lähtemään kolmanteen erään 2–0-johdossa.

Jäähyt häiritsivät pelirytmiä

Kolmannen erän alkuun IFK otti kaksi perättäistä rangaistusta ja Ilves teki jälkimmäisen aikana illan toisen ylivoimaosumansa.

Stadilaisjoukkue haki ahnaasti kavennusmaalia ja tasakentällisin joukkue pystyikin pitämään paineen hyökkäysalueella. Kärsittyjen rangaistuksien vuoksi IFK:n oli hankalaa saada pelirytmistä tänään kiinni.

Huippupaikoille IFK ei enää päässyt ja Ilves-molari Riku Helenius jätti stadilaiset ensimmäistä kertaa tämän kauden liigassa nollille.

Hyvin liikkunut kotijoukkue pelasi tänään omilla vahvuuksillaan. Vieraiden pelikirjaa sotki jäähyaitiossa istutut minutit. IFK otti tänään viisi rangaistusta – Ilves ainoastaan yhden.

Sarjan kuusi parasta joukkuetta ovat neljän pisteen sisällä.

Huomenna IFK kohtaa Mikkelin Jukurit Nordiksella. Liput matsiin Ticketmasterista!