SVEA MATSIRAPORTTI: Toinen niukka tappio voittolaukauskilpailussa

IFK - KalPa 2–3 VL (1–0, 0–1, 1–1, 0–0, 0–1)

IFK lähti KalPa-otteluun pelaamaan itseään takaisin voittojen tielle voittolaukauskilpailussa hävityn Pelicans-matsin jälkeen.

Hidas alku ottelulle

Molemmat joukkueet lähtivät tarkasti puolustaen ottelun ensimmäiseen erään. Kumpikaan ei karvannut korkealta ja oman puolustusalueen siniviiva ruuhkautettiin. Erän ensimmäinen puolisko oli vauhtinsa puolesta rauhallinen.

Jo edellisessä ottelussa ahnaasti läpiajoa kärkkynyt Lucas Lessio jatkoi samalla pelikirjalla tänäänkin. Ottelua oli takana reilut seitsemän minuuttia, kun ”Luke” pääsi luistelukilpailuun KalPa-pakin kanssa.

Tommi Santala heitti nerokkaan roikkukiekon kuopiolaispuolustuksen taakse ja Liigan nopeimpiin luistelijoihin lukeutuva Lessio polki itsensä läpi. Pienellä harhautuksella ja rystynostolla kotijoukkue 1–0 johtoon.

Avausmaalin jälkeen IFK painoi hyökkäyksiä jatkuvasti vastustajan päätyyn. Etenkin Thomas Nykoppin ja Anton Lundellin johtamat kentälliset pelasivat pirteästi.

Kaksi hylättyä maalia

IFK:lta hylättiin videotarkistuksen jälkeen kaksi maalia ensimmäisessä erässä. Ensin Anton Lundell ehti tuulettaa Liiga-uransa avausmaalia ja kaksi minuuttia myöhemmin Lennart Petrell uskoi vieneensä IFK:n 2–0-johtoon. Kummatkin osumat kuitenkin hylättiin potkumaaleina.

Fyysinen IFK

Toisessa erässä pelattiin pitkiä aikoja ilman pelikatkoja. Kumpikin joukkue puolusti edelleen tarkasti, eikä maalipaikoille juurikaan päästy.

Ottelun puolivälin jälkeen IFK alkoi pelaamaan huomattavasti fyysisempää peliä. Thomas Nykopp, Lennart Petrell ja Micke Åsten jakelivat useampiakin raskaita taklauksia.

Vierasjoukkueen onnistui tasoittamaan matsin toisen erän aikana ja kolmanteen jatkettiin numeroista 1–1.

Tasoitusmaali ilman maalivahtia

Kolmas erä eteni edellisen kaltaisesti pitkiä jaksoja ilman pelikatkoja. IFK:n vaihdot venyivät turhan pitkiksi eikä liike ollut toivotun terävää.

Kotijoukkueen energisimmät kentälliset olivat läpi ottelun Nykoppin kolmonen sekä Lundellin nelonen.

KalPa siirtyi 2–1-johtoon kahdeksan minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä. Kuopiolaisjoukkue puolusti tiiviisti, eikä IFK päässyt luomaan painetta hyökkäysalueelle.

IFK:n valmennus reagoi ottamalla aikalisä ja Markus Ruusun pois maalilta. Joukkue lähti hakemaan tasoitusta viimeisen parin minuutin aikana miesylivoimalla.

Kaksi minuuttia ennen erän päätöstä Teemu Eronen laukoi ranteella b-pisteen kaarelta. Juho Keränen laittoi lapansa väliin ja kiekko löysi tiensä tolpan kautta maaliin.

Varsinainen peliaika päättyi lukemiin 2–2.

Lisäpiste matkasi Kuopioon

Jatkoaika tarjosi viihdyttävää ja sykettä nostattavaa peliä. Molemmat joukkueet saivat maalipaikkansa pelatessaan kolmella kolmea vastaan, mutta verkkoon saakka kiekkoa ei saatu.

Voittolaukauskilpailussa IFK:lta osui ainoastaa Tommi Santala. KalPa pelaajien maalatessa kahdesti sai kotijoukkue tyytyä tänään yhteen pisteeseen.