HIFKPelicans
la 30.03.2024 klo 17:00

SVEA MATSIRAPORTTI: Voittoputkelle jatkoa – Tappara nurin Nordiksella!

IFK - Tappara 3–1 (0–1, 1–0, 2–0)

Joulun viettoon lähdetään IFK:n neljän matsin mittaisessa voittoputkessa. Tänään Nordiksella nähtiin kolme erää fiksua kiekkoa ja lopulta kolme pinnaa jäi Stadiin Tapparan kaaduttua lukemin 3–1.

Tarkkaa lätkää

Ensimmäisen erän alku näytti heti millainen ottelu tänään on tiedossa. Kumpikin joukkue pelasi äärimmäisen tarkasti ja ensimmäinen laukaus kohti maalia nähtiin vasta kuuden pelatun minuutin jälkeen.

Erän puolivälissä IFK pääsi kokeilemaan ylivoimaa, ensin neljällä kolmea vastaan ja sen jälkeen minuutin verran vielä viidellä kolmea vastaan. Ykkösylivoima pyöri nätisti, mutta maaliin saakka kiekkoa ei saatu.

Erän lopussa nähtiin ottelun avausmaali, kun Tapparan Ben Blood pääsi tuikkamaan rauhassa takakulmalta ohi Atte Engrenin.

Tunnusteleva ensimmäinen erä päättyi lukemissa 0–1. Laukauksia erässä nähtiin ainoastaan kolme kohti IFK-maalia ja viisi toiseen päähän.

Lisää hanaa

Toinen erä oli ensimmäistä vauhdikkaampi. IFK pelasi edelleen fiksusti, mutta lähti nostamaan ottelun tempoa. Katkoja erässä nähtiin harvakseltaan.

IFK alkoi saamaan hienoista otetta tasaisessa matsissa. Lopulta paine tuotti tulosta: Iikka Kangasniemi kuskasi kiekon hyökkäysalueelle ja tiputti sen viivaan Kyle Quinceylle, joka malttoi katsoa laukaisupaikan. Kanadalaisen lämäri löysi tiensä Tappara-verkkoon ja peli oli 1–1.

Voitonnälkä ratkaisi

Kolmas erä oli selkeimmin kotijoukkueen. IFK:n pelistä näkyi, että joulutauolle haluttiin lähteä voitto alla.

Tapparalla oli erässä muutama hyvä maalipaikka, mutta tänään hyvän ottelun pelannut Atte Engren otti pari isoa torjuntaa erään. Voittomaalin tehnyt Joonas Rask sekä IFK:n illan kolmannen iskenyt Erik Thorell varmistivat kolme pistettä stadilaisille.

Puolustajien pistepörssin ykkönen, Teemu Eronen merkkautti itselleen kaksi syöttöpistettä tänään.

Ottelun tilastot löytyvät Liigan kotisivuilta.

IFK pelaa seuraavan kerran 26.12. Lahdessa Pelicansia vastaan.