SVEA MATSIRAPORTTI: Voittoputki katkesi Lahdessa – Pelicans jälleen vahvempi

Pelicans - IFK 4–2 (2–0, 2–1, 0–1)

IFK:n voittoputki katkesi tänään Lahdessa. Stadilaiset kohtasivat Pelicansin kolmannen kerran tällä kaudella ja IFK on onnistunut raapimaan keskinäisistä matseista ainoastaan yhden pisteen.

Alussa paikat naulata

IFK lähti otteluun erittäin nälkäisen näköisenä. Ensimmäiseen pariin minuuttiin nähtiin jo kaksi maalipaikkaa, kun ensin Erik Thorell ja Joonas Rask karkasivat Pelicans puolustukselta ja hetkeä myöhemmin Iikka Kangasniemi karvasi itsensä puolittaiseen läpiajoon.

Kummastakaan tilanteesta maalia ei saatu aikaiseksi.

Erässä mentiin pitkiä pätkiä ilman pelikatkoja ja molemmat joukkueet saivat painettua pitkiä hyökkäyksiä vastustajan päätyyn.

Kotijoukkue oli kuitenkin se, joka onnistui erässä. Pelicans maalasi kahdesti 12:sta ampumastaan laukauksesta. IFK:lle merkattiin ainoastaan kaksi laukausta erään.

Vaikeuksia viimeistelyssä

Toinen erä jatkui ensimmäisen kaltaisena. Kotijoukkue tuli nyt kovaa heti erän alkuun ja tukki tyylikkäästi IFK:n hyökkäykset viimeistään oman siniviivansa kohdalla.

Erän puolivälin kohdilla IFK alkoi saamaan otetta. Maalipaikoillekin päästiin, mutta liian usein laukaukset painuivat yli, ohi tai puolustajan varusteisiin.

Kun vieraille ei maalipaikat maistuneet, tuli Pelicans ja lukemat olivat ottelun puolivälissä 3–0 ja hetkeä myöhemmin kotijoukkue johti neljällä maalilla.

IFK:n tapaninpäivän avausmaali nähtiin vielä toiseen erään. Kultakypärä Erik Thorell pääsi näyttävän kuvion päätteeksi ampumaan vapaasti b-pisteiden välistä takakulmaan ja stadilaiset lähtivät kolmanteen erään kolmen maalin takaa-ajoasemasta.

Ei pisteitä Stadiin

Ottelun viimeinen erä käynnistyi pienellä painilla, kun IFK:n Markus Kankaanperä ja Pelicansin Taavi Vartiainen tiputtivat hanskansa. Hetken painin päätteeksi tuomarit erottivat tanssiparin ja ”Kanki” merkkautti itselleen 25 jäähyminuuttia lisää jäähysarakkeeseensa, mikä näyttää jo komeasti yli 2000:n.

Tässä kohtaa IFK:lta puuttui kaksi kenttäpelaajaa, kun toisessa erässä itseään taklaustilanteessa loukannut Iikka Kangasniemi ei palannut vaihtopenkille kolmanteen erään.

Ottelun viimeinen erä oli pitkään sekavaa keskialueen kiekottelua. IFK-kapteeni Lennart Petrell antoi joukkueelleen vielä toivoa ampumalla tulisen rannelaukauksen maaliin, kun erää oli 8:28 jäljellä.

IFK pelasi ottelun viimeiset reilut kolme ja puoli minuuttia ilman maalivahtia, mutta laukauksia ei saatu aikaiseksi. Pelicansin kaataminen saa odottaa.