GIGANTTI OTTELUSTUDIO: Kaikki lähtee ensimmäisestä aloituksesta

play

IFK–Pelicans klo 18.30. Ovet auki klo 17.00.

Tänään pelataan tämän kauden toinen pudotuspeliottelu Nordiksella. Edellinen himamatsi oli loppuunmyyty ja halli täyttyy hyvää vauhtia tällekin illalle.

IFK johtaa sarjaa Pelicansia vastaan 2–1 voitettuaan maanantaina Lahdessa.

Liput illan matsiin Ticketmasterista!

Pudotuspelien aikana Nordiksen ovet avataan 1,5 tuntia ennen matsin alkua. Turvatarkastuksiin kannattaa varata aikaa ja saapua mestoille hyvissä ajoin. Tarkemman pudotuspelien info-paketin löydät täältä.

Jokainen tilanne merkitsee

GIGANTTI Ottelustudiossa mentiin tänään tutulla playoffs-kokoonpanolla: Mika Kortelaisen vieraana oli valmentaja Kari Kalto. Kalto kiirehti studioon suoraan joukkueen aamutreeneistä.

– Hyvä, raikas ja odottava fiilis oli jäällä, Kalto luonnehti joukkueen tunnelmaa.

”Kölli” muisteli yli 60:n pudotuspelimatsin kokemuksella, että playoffien välipäivinä valmentajan tehtävä on fiiliksen nostattamisen sijaan enemmänkin rauhoittaa tunnelmaa.

– Se on juurikin noin. Meidän on tehtävä duuni välipäivinä, jotta pelaajat voivat levätä ja nollata tilanteen. Koutsin tehtävä on myös pitää huoli siitä, että pelaajat ovat valmiita, kun seuraava peli alkaa.

Kortelainen analysoi aiempia otteluita ja totesi, että IFK:n peli on kehittynyt ja Pelicansin peli puolestaan ei ole kehittynyt aivan samaa vauhtia.

– Olemme olleet hyvin kärsivällisiä. Vaikka ensimmäinen peli oli tuloksellisesti mitä vaan, niin siellä oli niitä elementtejä. Toiseen peliin saimme yleisöltä hurjan tuen ja sitä kautta onnistuimme. Sitten Lahdessa olimme jälleen kärsivällisiä ja sitkeitä, Kalto vastasi.

”Kölli” myös korosti pelaajan vastuuta ja kaksinkamppailujen voittamisen tärkeyttä näissä matseissa. Valmentajan laatimalla taktiikalla ei ole mitään merkitystä jos pelaajat eivät pysty suorittamaan.

– Se on aivan sama mitä koukeroita valmentaja piirtelee jos tilanteita ei voiteta. Kaikki lähtee ensimmäisestä aloituksesta ja jokainen tilanne merkitsee. Voidaan väittää mitä vaan, mutta se vaan on niin, että jokainen tilanne merkitsee aivan hemmetisti tulevaisuutta ajatellen, Kalto painotti.

Kangasniemi pääsi tositoimiin Lahdessa

IFK pelaa tänään neljännen puolivälieräottelunsa, mutta matsi on Iikka Kangasniemelle vasta toinen näissä pudotuspeleissä. Kangasniemi pääsi tositoimiin maanantaina Lahdessa vanhaa seuraansa vastaan.

– Oli vaikeaa katsoa muutama peli sivusta, Iikka kertoi.

– Ei sillä ole väliä missä pelaa – kunhan pelaa.

Nordis tulee tänäänkin täyttymään kiekkofaneista. Kangasniemi nauttii yleisön nostattamasta fiiliksestä ja myöntää jännittävänsä sopivasti aina matsin alussa.

– Pikku jännitys on päällä ennen peliä, mutta nopeasti se siitä karisee.

– Varsinkin jos on loppuunmyyty halli, niin silloin tunnelmakin on hyvä ja peliin on helppo syttyä.

Tähän aikaan vuodesta puhutaan paljon ”kevään miehistä”. Iikka Kangasniemellä on lyhyt ja ytimekäs vastaus siihen, mikä tekee ns. kevään miehen.

– Pitää pystyä parantamaan tasoaan.

– Maanantaina myös oma pelini parani loppua kohden. Toivotaan, että siitä pystytään jatkamaan, Iikka päätti.

 

IFK:N KOKOONPANO

Maalivahdit

53 Atte Engren
36 Markus Ruusu (varalla)

Hyökkääjät

86 Erik Thorell – 12 Juhani Tyrväinen – 88 Joonas Rask (A)
32 Lennart Petrell (C) – 15 Anton Lundell – 43 Sakari Salminen
18 Teemu Tallberg – 51 Juha Jääskä – 4 Iikka Kanganiemi
45 Micke Åsten – 28 Jasse Ikonen – 19 Juho Keränen

Puolustajat

42 Teemu Eronen – 57 Johan Motin
8 Ville Varakas  – 6 Joonas Lyytinen
27 Kyle Quincey – 24 Ryan O’Connor
2 Markus Kankaanperä (A)

Iikka Kangasniemi

Näytä kaikki uutiset