GIGANTTI OTTELUSTUDIO: Markus Kankaanperän ilta

play

IFK - Kärpät klo 18.30. Ovet auki klo 17.30.

Tänään Nordiksella tapahtumat starttaavat jo ennen illan matsia. Yleisöllä on mahdollisuus tulla kurvailemaan illan näyttämön jäälle klo 16.00 myös ilman pääsylippua. Tämän lisäksi luvassa on pelaajahaastatteluja sekä oheisohjelmaa perheen nuorimmille.

Illan kruunaa klo 18.30 alkava Kärpät-matsi, joka on IFK:n Markus Kankaanperälle liigauransa tuhannes runkosarjaottelu. ”Kanki” saa ansaitsemansa juhlallisuudet ennen matsia.

Liput matsiin Ticketmasterista!

Tänään GIGANTTI Ottelustudiossa Mika Kortelainen muisteli ”Kankea” vastaan pelattuja matseja. ”Kölli” kohtasi Kankaanperän kaukalossa vielä miehen ollessa tulokas Jyväskylästä, jonka täytyi tehdä nimeä itselleen.

– En voi sanoa, että olisi ollut ilo pelata häntä vastaan, Kortelainen nauroi.

Kankaanperä on aina ollut sitoutunut edustamalleen joukkueelle. Tänä päivänä hän on hyvinkin IFK:n näköinen pelaaja ja kokemukselle on varmasti käyttöä joukkueessa.

– Hänen arvonsa mitataan parhaiten keväällä tärkeimmissä matseissa.

Erityinen ilta

Tänään aamulla Nordiksella nähtiin silmissä nuorentunut ”Kanki”. Parta oli saanut lähteä ennen juhlamatsia.

– Se on uusi vuosi ja uudet kujeet, kertoi Kankaanperä.

Liigan kolmanneksi eniten otteluita vyöllään olevaa miestä ei uskoisi runkosarjamatsit enää kovasti jännittävän. Tänään ennen peliä kaikkien huomio kuitenkin kiinnittyy IFK:n numero kakkoseen.

– Kyllä matsit aina vähän jännittää, mutta tämän illan täytyykin olla vähän erityinen. Jonkinlainen pieni pöhinä on jo päällä.

Kankaanperä on Liigan suvereeni jäähykuningas. Pelikausien mittaan jäähypenkkiä on kulutettu ahkerasti ja sieltä on jäänyt myös tiettyjä kasvoja mieleen.

– Joissakin halleissa on samat äijät istuneet melkein kymmenen vuotta siinä penkin takana, ”Kanki” naureskeli.

– Kyllä sieltä aika hyviä läppiä joskus tulee. Joissakin halleissa on vähän lämpimämpää kuin muissa.

Pelatuissa Liigaotteluissa Kankaanperän edellä on enää kaksi nimeä kautta historian. Erik Hämäläinen pelasi 1001 matsia ja Jan Latvala 1230. ”Kangella” on nimissään sarjan jäähykuninkuus ja miehellä on mahdollisuus nousta pelatuissa otteluissakin sijalle kaksi.

Mikä on sitten seuraava rajapyykki?

– Eiköhän se sitten ole se ”Lade” siellä jossain parin sadan pelin päässä.

Vahvistuksia sairastuvalta

IFK saa tänään kokoonpanoonsa mukaan tervehtyneet Micke Åstenin ja Teemu Erosen. Muutoin illan matsiin lähdetään samoilla pelaajilla kuin edelliseen joukkueiden kohtaamiseen.

Huomion arvoinen seikka on myös illan ykköspakkipari, josta löytyy tänään lähes tuhannen ottelun verran kokemusta.

 

IFK:N KOKOONPANO

Maalivahdit

53 Atte Engren
36 Markus Ruusu (varalla)

Hyökkääjät

82 Erik Thorell – 12 Juhani Tyrväinen – 88 Joonas Rask
37 Ilmari Pitkänen – 21 Tommi Santala – 87 Terry And
32 Lennart Petrell – 82 Henrik Koivisto – 45 Micke Åsten
56 Lauri Kulmala – 51 Juha Jääskä – 91 Janne Hämäläinen

Puolustajat

2 Markus Kankaanperä

3 Joe Finley – 24 Ryan O’Connor
34 Aleksi Laakso – 8 Ville Varakas
42 Teemu Eronen – 57 Johan Motin

Loukkaantuneet: Teemu Tallberg (6-7 viikkoa), Juho Keränen (4 viikkoa), Niklas Nordgren (toistaiseksi), Thomas Nykopp (sivussa loppukauden), Iikka Kangasniemi (1 vk)

Nuorten MM-kisoissa: Anton Lundell, Teemu Engberg

IFK tiedottaa runkosarjan aikana loukkaantumisista pääsääntöisesti ottelupäivänä kokoonpanon julkistuksen yhteydessä. Liigan, pelaajayhdistyksen ja tietosuojavaltuutetun yhdessä laatimien sääntöjen mukaisesti pelaajien terveyteen liittyviä tietoja ei kerrota julkisuuteen. Pelaajien poissaoloista kerrotaan sen hetken arvioitu toipumisaika. Arvio saattaa muuttua toipumisaikana ja kulloinkin ilmoitetaan sen hetkinen tilanne.

Markus Kankaanperä

Näytä kaikki uutiset