Gimmat aloitti Liigakauden voitolla!

HIFK naisten taival jääkiekon Naisten Liigassa alkoi lauantaina voitolla Vaasan Sportista.

Sport – IFK 1 – 6 (0-3 , 0-1 , 1-2)

Stadin Gimmat oli valmiina heti pelin alussa ja ajassa 00:45 Johanna Kemppainen iski Gimmojen avausmaalin Liigassa Sportin Oona Mäen vartioimaan maaliin. Gimmat jatkoivat tahtipuikon heiluttamista myös tästä eteenpäin, kun ensimmäisessä erässä Ranskan maajoukkueessa pelaava IFK-hyökkääjä Emmanuelle Passard iski hienosti kaksi ylivoimamaalia.

Ottelun toisessa erässä IFK sai lisää mahdollisuuksia ylivoimalla, mutta vasta erän lopulla Kemppainen räppäsi stadilaisten neljännen maalin.

Kolmannessa erässä Gimmat jatkoivat aktiivista ja rohkeaa peliään tuottaen jatkuvasti tilanteita vaasalaisten päätyyn. Joukkueen kuopus Emmi Juusela teki ensimmäisen maalinsa Naisten Liigassa iskiessään kiekon maaliin rebound-kiekosta erän alkuminuuteilla. Tämän jälkeen vaasalaiset pääsivät vielä rikkomaan kuparisen Sanni Aholan vartioimasta Gimmojen maalista. Erän jälkimmäisellä puoliskolla punaisten puolustuksen voimahahmo Krista Parkkonen sinetöi hienolla siniviivalaukauksella voittolukemiksi 1-6. Gimmojen maalissa Sannille kertyi 10 torjuntaa, kun vastustajan Mäki koppasi 48 vetoa.

Stadin Gimmojen päävalmentaja Saara Niemi oli tyytyväinen avausottelun antiin.

” Joukkue oli valmistautunut otteluun todella hyvin. Harjoitellut asiat näkyivät ja olimme pelirohkeita. Kolme pelaajaa kirjautti nimiinsä ensimmäisen maalinsa Naisten Liigassa, mikä on upea juttu. ”