”Menestys seuraa Lundellia”

Anton Lundell on voittanut neljän vuoden aikana viisi kultamitalia.

17-vuotiaan Anton Lundellin ansioluettelo on komeaa katseltavaa. Neljän viime kauden aikana hän on päässyt viisi kertaa juhlimaan kultamitalia eri sarjoissa ja turnauksissa. Hän on voittanut C-nuorten SM-kultaa 2016 ja 2017, B-nuorten SM-kultaa 2018, 18-vuotiaiden MM-kultaa 2018 ja 20-vuotiaiden MM-kultaa 2019.

Ei siis ihme, että kiekkosivusto Hockeyprospect.com sijoitti ikäluokkansa rankingissa neljänneksi. Lundell on NHL-varausiässä ensi kesänä ja on ainoa suomalainen, joka mahtui rankingissa 31 parhaan joukkoon.

– Menestys seuraa Antonia, sanoo IFK:n pelaajatarkkailija Harri Rindell, joka on nähnyt Lundellin pelejä jo aivan pikkupojasta lähtien.

Mutta miksi menestys seuraa Lundellia?

– Ensinnäkin hän tekee ympärillään olevista parempia pelaajia. Tämä on huippupelaajan merkki. Kaikesta näkee, että hänen kasvuympäristönsä on ollut terve ja oikealla tavalla kannustava.

– Anton on älykäs ja lukee peliä äärimmäisen hyvin. Hän on myös nuoreksi pelaajaksi todella rauhallinen, eikä höntyile niin kuin moni muu. Nuorempana hänen harjoittelussaan painotettiin taitoa ja viime vuosina on lisätty voimaharjoittelua. Voimaa on tullut paljon lisää, mikä näkyy vahvistuneena luisteluna, Rindell kertoo.

Tämä kaikki näkyy monipuolisuutena: Lundell pystyy pelaamaan ylivoimaa ja hyppäämään seuraavassa vaihdossa kaukaloon vaikka nelosketjun sentterinä. Usein monipuolisen ja kokonaisvaltaisen jääkiekon pelaaminen vaatii pelivuosine tuomaa kypsyyttä, mutta Lundellin koko pelaaminen perustuu joukkuepeliin ja oman ruudun tunnolliseen hoitamiseen. Sen lisäksi hän tekee tehopisteitä, pyörittää ylivoimaa ja tappaa jäähyjä.

Viime kaudella Lundell murtautui tavallaan puskista IFK:n vakiomiehistöön. Nyt on edessä toinen kausi ja entistä suurempi rooli IFK:n kivikovassa hyökkäyskalustossa. Juhannuksena sitten selviää, miten hyvin tällä viikolla julkaistu ranking pitää kutinsa.

LUE LISÄÄ:

Anton Lundell varausikäisten ranking-kärjessä

Buffalosta Nordgreniin – tässä IFK:sta NHL:ään varatut pelaajat

Anton Lundell

Näytä kaikki uutiset