logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Rony Ahonen aikoo olla esimerkkinä – ”Aina täytyy olla läsnä”

play

IFK:n nuorista Liiga-jäille aikoinaan ponnistanut Rony Ahonen palaa Stadiin yhdeksän muualla vietetyn kauden jälkeen. HIFK TV tapasi nyt jo kokeneen puolustajan Salmisaaressa.

Rony Ahonen tuli IFK-perheeseen 16-vuotiaana. B- ja A-junioreiden kautta Ahonen pääsi tekemään Liiga-debyyttinsä IFK-paidassa kaudella 2006-07. Seuraavat neljä kautta kuluivat vuoroin IFK:n liigamiehistön mukana sekä lainalla Mestis-seura Kiekko-Vantaassa.

Nyt 32-vuotias puolustaja on takaisin Stadissa kokeneena liigapakkina. Vyöllä on komeat 330 liigaottelua sekä kourallinen maajoukkumatseja.

– Mahtavaa palata tänne, mistä aikoinaan kaikki alkoi, Ahonen kertoi.

Paljon on ehtinyt tapahtua sitten edellisen kerran, kun Ahonen edusti IFK:ta. Liigakokemuksen lisäksi miehellä on myös 217 pelattua matsia Mestiksessä. Kuusi edellistä kautta kului Liigassa ja neljä viimeisintä Rauman Lukossa. Viime kaudella 45:ssä ottelussa pisteitä kertyi 5+11=16.

– Pelirohkeus ja suorittamisen tasaisuus ovat kehittyneet. Sitä kautta olen myös saanut luottoa omaan tekemiseen ja tiedostan, että taitoa on molempiin päihin kenttää.

– IFK saa minusta monipuolisen puolustajan. Toki oman päädyn puolustaminen on minulle se ensisijainen homma.

Esimerkkinä nuorille

Ahonen on ollut IFK:n treeniringissä mukana kesän alusta alkaen, joten joukkue alkaa käymään jo tutuksi.

– Meillä on hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Joukkue vaikuttaa hyvältä ja siltä se on jäälläkin tuntunut.

Etenkin kesän treeneissä mukana on paljon nuoria pelaajia. Kokenut pelimies haluaa näyttää harjoittelun mallia nuoremmilleen.

– Pyrin tekemään oman työni hyvin ja olemaan sitä kautta esimerkkinä. Aina, kun treenataan täytyy olla läsnä niin henkisesti kuin fyysisestikin. Ei harjoituksien saa antaa mennä ohi, Ahonen päätti.

Rony Ahonen

Näytä kaikki uutiset