Sarja jatkuu huomenna Oulussa – ”Suonenveto iski”

play

Kärpät–IFK perjantaina 12. huhtikuuta klo 18.30.

IFK:n ja Kärppien välinen semifinaalisarja käynnistyi tiukalla otteluohjelmalla. Ensimmäiset neljä matsia pelattiin kuuteen päivään. Maanantain matsin jälkeen joukkueet saivat neljän päivän huilin ennen perjantain viidettä ottelua.

Sarja jatkuu Oulussa otteluvoittojen ollessa tasan 2–2.

Ison kuvan kautta

Semifinaalisarjan aikana ollaan nähty erilaisia otteluita. Yhdistäviä tekijöitä matseissa ovat olleet tasaiset voimasuhteet sekä kotivoitot, mutta etenkin intensiteetti on vaihdellut.

Raksilan ja Nordiksen jääpinta-alassa on eroa jopa 100 neliömetriä, mikä osaltaan selittää eroja. Toinen seikka on ollut poikkeuksellinen otteluaikataulu.

IFK:n luottopakkeihin lukeutuva Ville Varakas näkee pelin mielummin ison kuvan kautta, eikä pureudu yksityiskohtiin.

– Ei taktisia asioita tule niin hirveästi pelaajan näkökulmasta ajateltua. Kliseisesti sanottuna: sitä yrittää vain tehdä oman hommansa jäällä, vastasi Varakas.

– Olosuhteet ovat mitä ovat. Se on yhdentekevää pelataanko isossa vai pienessä kaukalossa. Meillä on paljon parannettavaa pelissä itsessään, eikä se ole kaukalosta kiinni.

Kentällä täytyy nauttia

Etenkin kahdessa edellisessä matsissa IFK:n puolustus on pelannut näyttävää ja rohkeaa kiekkoa. Myös varmana suorittajana ja fyysisenä pelaajana tunnettu Varakas on Kärppä-sarjassa intoutunut esittelemään kiekollista osaamistaan.

Maanantaina Nordiksella mies laittoi kertaalleen vastustajan puolustuksen solmuun ja petasi Erik Thorellille tyhjän maalin. ”Thorre” ei kaatuessaan onnistunut tilanteesta maalaamaan.

– En käynyt siitä hänelle kuittaamassa, ”Vito” naureskeli.

– Joskus iskee tuollainen suonenveto. Onneksi ei lopulta tarvittu siitä maalia. Ei sillä ole enää merkitystä – voitto tuli.

Edellinen voitokas himamatsi oli kokonaisuutena ehjä suoritus koko joukkueelta. Virheitä ei pelätty, eikä niitä kentällä juuri nähtykään. Peli-ilo näyttäisi olevan joukkueella kohdillaan.

– Se on kaiken lähtökohta tässä kohtaa kautta. Nämä ovat ainutkertaisia juttuja ja näistä täytyy nauttia.

– Ei pelaamisesta jännittämällä mitään tule, alleviivasi Varakas.

Ville Varakas

Näytä kaikki uutiset