SVEA Matsiraportti: HIFK nollasi sarjakärjen Nordiksella

HIFK–Kärpät 2 – 0 (0-0, 1-0, 1-0)

HIFK pelasi perjantaina jo viikon kolmannen matsinsa, kun sarjakärki Kärpät saapui Stadiin. Oululaiset lähtivät otteluun 11 pelin voittoputkessa. Kotijoukkue oli puolestaan hävinnyt edellisen ottelunsa. Lähtökohdista huolimatta stadilaiset taistelivat ottelusta täydet kolme sarjapistettä.

Ohittamaton HIFK

Perjantai-ilta tarjosi tasokkaan lätkämatsin lähes loppuunmyydyn Nordiksen yleisölle. Yli 8000 silmäparia oli saapunut seuraamaan HIFK:n ja Kärppien kauden kolmatta kohtaamista. Edellisellä Stadin visiitillään Kärpät hävisi vasta jatkoajalla, mutta tänään kotijoukkueen puolustus maalivahti Frans Tuohimaan johdolla pitivät huolen, että oululaiset palasivat kotiin tyhjin käsin.

Ensimmäinen erä oli maaliton ja ottelun avausmaali nähtiin toisessa erässä. Jere Sallinen voitti hyökkäyspään aloituksen taakse Ville Varakkaalle. ”Vito” toimitti kiekon viivalta maalille ja Sallinen itse ennätti ohjaamaan pelivälineen Kärppä-maaliin.

Ottelun viimeinen niitti nähtiin matsin loppuhetkillä vieraiden hakiessa tasoitusta ilman maalivahtia. Otto Paajanen katkaisi vastustajan syötön omalla alueella ja sihtasi kiekon puolustusalueelta tyhjään nuottaan.

Tuohimaa venytti ottelussa itsensä kiekon tielle kaikkiaan 34 kertaa päästämättä maaliakaan. HIFK:n puolustus teki myös osansa blokaten 15 vastustajan laukausta.

Matsin tilastot löytyvät Liigan sivuilta.

HIFK:n viikon neljäs ottelu pelataan huomenna lauantaina Tampereella Tapparaa vastaan. Kiekko tippuu Hakametsän jäähän klo 18:30.