SVEA MATSIRAPORTTI: IFK juhli Kankaanperän iltaa makealla voitolla

IFK–Kärpät 4–2 (2–0, 1–0, 1–2)

Kolmas erä meni kynsien pureskeluksi, mutta IFK hoiti puolustaja Markus Kankaanperän juhlaottelun lopulta tyylillä kotiin, kun Kärpät kaatui Nordiksella. Tuhat liigaottelua täyteen saanut Kankaanperä oli illan sankari, jota onnitteli IFK:n, Liigan ja fanien lisäksi videotaululla useat ”Hodon” entiset pelikaverit ja ex-valmentaja Kari Jalonen. Illan sankari esiintyi kaukalossa tyylilleen uskollisena ollen kivenkova luuta omassa päädyssä.

2011 SM-kultaa IFK:ssa voittanut Kankaanperä on saanut käytännössä kaikki tasaluvut täyteen Stadissa, vaikka onkin edustanut urallaan viittä muutakin Liigaseuraa. Kankaanperä on pelannut IFK:ssa ottelut numero 500 ja 1000 ja saanut täyteen 1000 ja 2000 jäähyminuuttia punainen paita päällään.

IFK:n kokoonpanosta puuttui edelleen useita pelaajia, mutta se ei kaukalossa näkynyt. Kahdessa ensimmäisessä erässä Kärppiä vietiin olan takaa ja IFK johti ennen päätöserää jo kolmella maalilla. Maalintekijät olivat Tommi Santala, Henrik Koivisto ja Lennart Petrell.

Kolmannessa erässä Kärpät laittoi kirivaihteen päälle ja IFK oli ajoittain helisemässä. Kärpät vei erän laukaukset 30–6, mutta ei saanut tehtyä hurjasta paineesta huolimatta kahta maalia enempää. Atte Engren oli erinomaisessa vedossa IFK:n maalilla ja torjui 34 laukausta. Kovan puolustustaistelun jälkeen Juhani Tyrväinen teki tyhjiin loppunumerot 4–2 ajassa 59.47.

Katso ottelun tilastot

Ennen matsin alkua päätuomari Jari Levonen palkittiin 900. vihelletyn ottelun johdosta.

Seuraava peli on heti lauantaina, kun IFK matkustaa Lappeenrantaan. Stadissa pelataan perjantaina, jolloin vieraaksi saapuu HPK. Osta liput matsiin Ticketmasterista!