SVEA MATSIRAPORTTI: IFK otti kolmannen kiinnityksen Nordiksella

IFK–Pelicans 3–1 (0–0, 1–0, 2–1)

IFK ja Pelicans iskivät tänään neljännen kerran yhteen tämän pudotuspelisarjan aikana. Joukkueiden välinen kohtaaminen oli tänäänkin tasainen ja alun tunnustelun jälkeen täynnä tunnetta. Ratkaisu jäi aivan kolmannen erän loppuun ja IFK:n tyhjään maaliin tekemä osuma takasi voiton stadilaisille.

Kärsivällisyys palkittiin

Ottelun alussa pystyi aistimaan matsin panokset. Molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan simppeliä kiekkoa omilla vahvuuksillaan. Nordiksen yli 8000 katsojaa keskittyivät ajoittain jännittämiseen kannustamisen sijaan.

IFK onnistui tänään katkomaan vastustajan lähdöt omasta päästä hyvällä prosentilla ja sitä kautta pitämään paineen Pelicans-päädyssä.

Lahtelaiset ottivat ensimmäisen erän loppuun matsin ensimmäisen rangaistuksen. IFK käytti tilaisuutensa ja Teemu Eronen laukoi ranteella ottelun avausmaalin ja kotijoukkueen 1–0-johtoon.

Maalin jälkeen Pelicans sai otetta ja pystyi painamaan pitkiä hyökkäyksiä kohti Atte Engrenin maalia. IFK säästyi takaiskulta paineen keskellä ja pääsi taas pelaamaan omilla vahvuuksillaan.

Jännitys säilyi loppuun saakka

Nordis osoittautui tänäänkin suotuisaksi kotijoukkueelle. Kolmannen erän alussa kiekko pomppi vaarallisesti IFK-alueella ja Juho Keränen onnistui lyömään ropelikiekon pois alueelta. Kiekko osui täydellisesti Sakari Salmisen luistelulinjalle, joka polki itsensä läpiajoon ja viimeisteli taululle lukemiksi 2–0.

Ottelun lopusta saatiin vielä jännittävä. Kaksi ja puoli minuuttia ennen erän loppua IFK:lle tuomittiin jäähy. Vieraat ottivat maalivahdin pois ja onnistuivat värkkäämään kavennusosuman ajassa 57.54.

Pelicans painoi lopun voimalla päälle ja loi erittäin vaarallisen maalipaikan viimeisellä minuutilla. Engren sai venytettyä patjansa ja pelasti jo varmalta maalilta näyttäneen tilanteen. IFK-puolustus onnistui purkamaan tilanteen ja Juhani Tyrväinen taisteli itsensä läpi ja laukoi 3–1-osuman tyhjään Pelicans-nuottaan.

Sarja jatkuu perjantaina 29. maaliskuuta Lahdessa IFK:n johtaessa otteluvoitoin 3–1.