SVEA MATSIRAPORTTI: IFK:lle yksi piste kuumasta Turun illasta

TPS - IFK 4–3 JA ( 2–2, 1–0, 0–1, 1–0)

IFK ja TPS iskivät kiihkeässä Turun perjantaissa yhteen. Vauhdikkaassa ottelussa nähtiin maaleja, tunteita sekä viihdyttävää lätkää. Jatkoajalle venyneestä matsista lisäpisteen tänään korjasi kotijoukkue.

Huolimattomuus kostautui

IFK sai ottelun alkuun heti pitkän ylivoiman, kun TPS:n Ilkka Heikkiselle tuomittiin 5+20 Jasse Ikoseen kohdistuneesta huitomisesta ottelun ensimmäisen minuutin aikana. Liigan tehokkaimpiin ylivoimajoukkueisiin kuuluva IFK rakensi myös matsin avausmaalin. Juhani Tyrväinen löysi loistavalla poikittaissyötöllä Sakari Salmisen, joka laukoi IFK-uransa toisen osuman.

Ylivoimansa jälkeen IFK pelasi useamman kerran lepsusti omassa päässään. Räikeät puolustuspään virheet johtivat kahteen takaiskuun lyhyen ajan sisään ja TPS johti ottelua 2–1.

IFK pääsi vielä tasoittamaan erän puolivälin jälkeen. Joonas Rask ja Juhani Tyrväinen karvasivat ahnaasti ja hyvin hyökkäysalueella ja voittivat kiekon omilleen. Eilen tehot 2+1 iskenyt Rask ampui ranteella ottelun tasoihin.

Tunteet kuumenivat

Ottelun ensimmäisessä erässä pelaajat kävivät jo ajoittain kuumana. Toisessa erässä tunteet kävivät entistä lämpimämpinä. Molempien maalien edessä käytiin useampikin paini erän aikana. Alla Joonas Lyytisen malliesimerkki oman maalinedustan siivoamisesta.

Tasaisessa ja vauhdikkaassa toisessa erässä vihellettiin yhteensä viisi rangaistusta. Näiden lisäksi erässä nähtiin myös yksi osuma: TPS siirtyi johtoon tasavajaalla pitkän paineistuksen päätteeksi ja kolmanteen erään IFK lähti maalin kotijoukkueen perässä.

Engrenin torjunnat eivät riittäneet voittoon

Kolmas erä jatkoi illan kaavaa: tunteet räiskyivät ja vauhtia piisasi.

IFK sai erän alkuun illan viidennen ylivoimamahdollisuutensa. Tommi Santala haki hyvillä syötöillä Iikka Kangasniemeä maalipaikkoihin, mutta Kangasniemi säästeli laukaustaan. Lopulta TPS-rangaistuksen viimeisillä sekunneilla Santala päätti ampua itse ja luja lyöntilaukaus painui vastustamattomasti verkkoon.

Kolmannen erän ensimmäinen kymppi mentiin IFK-komennossa pitkälti turkulaisten rangaistuksien vuoksi. Hiljalleen kotijoukkue pääsi jälleen peliin paremmin mukaan.

Erän viimeiset minuutit stadilaiset olivat helisemässä omassa päässään. Atte Engren otti useamman ison torjunnan ja tarjosi IFK:lle tänäänkin mahdollisuuden voittoon.

Varsinaisen peliajan päätyttyä lukemissa 3–3, oli edessä jatkoaika. Engrenin 36 torjuntaa eivät tänään riittäneet yhtä pistettä enempään, vaan TPS korjasi lisäpisteen jatkoaikamaalillaan.

Matsin tilastot Liigan sivuilta.

IFK:n pelit jatkuvat viikon päästä perjantaina 8.2. Stadissa Kärppiä vastaan. Liput matsiin ostat Ticketmasterista!