SVEA Matsiraportti: Kuuden pisteen viikonloppu

Tappara–HIFK 1 – 4 (1-3, 0-0, 0-1)

HIFK:n neljän matsin viikko päättyi tänään lauantaina Hakametsessä sarjakakkosta Tapparaa vastaan. Päivää aiemmin sarjakärjen nollannut stadilaisnippu jatkoi siitä, mihin Kärppiä vastaan jäi ja ryösti kolme sarjapistettä Tampereelta.

Vahva esitys

HIFK teki tarvittavat maalit jo ensimmäisessä erässä. Michael Keränen ampui ottelun avausmaalin ylivoimalla tyylikkäästi suoraan syötöstä yläpeltiin viiden minuutin pelin jälkeen.

Tappara runnoi tasoituksen kuusi minuuttia myöhemmin, mutta minuutti takaiskusta Ville Varakas vei tarkalla viivalämärillään stadilaiset jälleen johtoon.

Keränen viimeisteli vielä toistamiseen erässä. Joonas Järvisen laukaus suuntautui päätyplekseihin, Keränen oli irtokiekossa ensimmäisenä ja ampui kiekon oivaltavasti Tappara-maalivahdin selän kautta maaliin.

Iikka Kangasniemi oli mukana kaikissa kolmessa HIFK:n osumassa.

Toiseen erään Tappara vaihtoi maalilleen HIFK-hyökkääjä Rasmus Heljangon veljen, Christianin.

Loppunumerot 4–1 viimeisteli Lennart Petrell komeasti vahvan vääntämisen kautta. Maali oli Petrellin kauden ensimmäinen.

Frans Tuohimaa uurasti toisena iltana peräkkäin stadilaisten maalilla ja 29 torjuntaan mahtui ainakin puoli tusinaa huippupelastusta.

HIFK skulaa seuraavan matsinsa tiistaina 3. joulukuuta Nordiksella HPK:ta vastaan.