SVEA MATSIRAPORTTI: ”Oli aika playoffs-henkinen matsi”

play

Lukko - IFK 1–2 (0–1, 0–0, 1–1)

Raumalla kohtasivat tänään kaksi liigan kuntopuntarin kärkijoukkuetta, kun Lukko ja IFK iskivät yhteen neljännen kerran tällä kaudella. Perjantai-ilta tarjosi vähämaalisuudestaan huolimatta laadukkaan ottelun. Kärsivällisesti pelikirjaansa noudattanut IFK korjasi täydet kolme pistettä lukemin 2–1.

Laadukasta kiekkoa

Ottelun ensimmäinen erä oli äärimmäisen vauhdikas. Molemmat joukkueet esittivät nopeita hyökkäyksiä eikä tilanteisiin mennessä jarruteltu.

IFK:n Joonas Rask pääsi jo ensimmäisellä minuutilla läpiajoon, mutta ei onnistunut ohittamaan Lukko-maalivahtia räpyläkäden puolelta. Muutama minuutti myöhemmin Rask pääsi kokeilemaan Juhani Tyrväisen tarjoilusta jälleen lähietäisyydeltä. Laukaus kilpistyi taas samaan hanskaan.

IFK tappoi erän alussa alivoiman ja alkoi hiljalleen saamaan otetta matsista. Punapaitojen hyökkäykset olivat järjestäen kotijoukkueen vastaavia vaarallisempia.

Erän puolivälissä Anton Lundell jätti kiekon vauhdissa olleelle Sakari Salmiselle. Salminen kiersi Lukko-maalin ja tarjoili kiekon viivaan Joonas Lyytiselle, jonka tarkka rannelaukaus upposi ja IFK johti 1–0.

Stadilaiset lähtivät erätauolle ansaitussa maalin johdossa. Ensimmäiseen erään mahtui monta onnistumista ja joukkue pelasi todella tasapainoisen 20-minuuttisen.

Täydellistä alivoimaa

Toinen erä alkoi ensimmäistä tarkemmin. IFK:n Iikka Kangasniemi onnistui kuitenkin erän alussa karkaamaan läpiajoon, mutta sarjan parhaisiin viimeistelijöihin kuuluva hyökkääjä ei pystynyt kasvattamaan IFK:n johtoa.

Erän alkupuolella Lukko pääsi jauhamaan kahden miehen ylivoimaa. IFK on päässyt viime otteluissa treenaamaan alivoimaa ehkä liiaksikin, mutta tänäänkin se toimi täydellisesti. Viimeisenä lukkona maalilla Atte Engren otti useita tärkeitä koppeja tänään.

Kärsivällisesti voittoon

Ottelun kolmas erä oli IFK:lta kypsää pelaamista. Keskialue tilkittiin, eikä Lukko löytänyt keinoja kontrolloituihin hyökkäyksiin. Myös puolustusalueella maltettiin olla tiiviinä, eikä vastustajaa päästetty parhaille maalipaikoille.

Erän loppupuolella kotijoukkueen sinnikäs rynnistys lopulta palkittiin ja Lukko tuli tasoihin ajassa 52.34. IFK oli ollut ottavana osapuolena lähes koko erän ajan, mutta nyt vieraidenkin tuli taas hyökätä.

Ottelun viimeiset viisi minuuttia pelattiin tasavajaalla molempien joukkueiden hölmöillessä itselleen jäähyjä.

Ottelun voittomaali nähtiin ajassa 58.49, kun IFK:n Kyle Quincey lähetti viivalta rannelaukauksensa kohti Lukko-maalia. Kiekkoon pääsi väliin Teemu Eronen, jonka ohjuri upposi verkkoon ja toi stadilaisille tärkeät kolmesarjapistettä.

IFK:n urakka jatkuu heti huomenna lauantaina himassa. Stadilaiset kohtaavat myös tänään voiton kairanneen Ilveksen jo lähes loppuunmyydyllä Nordiksella.

Lippuja matsiin voi vielä kärkkyä Ticketmasterista!