SVEA MATSIRAPORTTI: Sarja katki Nordiksella!

IFK–Pelicans 2–1 (0–0, 1–0, 1–1)

IFK otti neljännen voittonsa neljännesfinaalisarjassa Pelicansia vastaan ja lähetti lahtelaiset aikaiselle kesälomalle. Joukkueiden välinen tasainen sarja sai arvoisensa päätöksen, kun kuudes matsi ratkesi maalin erolla ja jännitys säilyi viimeiseen tilanteeseen saakka.

Kärsivällinen alku

Ottelun ensimmäinen erä Nordiksella oli maaliton. Kumpikaan joukkue ei suostunut ottamaan kuskin paikkaa ja peli aaltoili päästä toiseen.

IFK pääsi pelaamaan toisen erän alkuun ylivoimaa ja sai sitä kautta hienoista otetta pelistä.

Tänään erittäin pirteästi esiintynyt Juhani Tyrväisen hyökkäysketju sai luotua kotijoukkueen vaarallisimmat tilanteet ja ottelun avausmaali oli juuri kyseisen vitjan värkkäämä.

Erik Thorell karkasi läpiajoon Pelicans-pelaajien ajoittaessa vaihtonsa huolimattomasti. ”Thorre” suti omasta laukauksestaan seuranneen irtokiekon sisään ja stadilaiset 1–0-johtoon.

IFK:n peli-ilme oli palautunut loistavasti edellispäivän tappiollisesta pelistä. Tänään kotijoukkue voitti kamppailuja ja pelaajat olivat kevyellä jalalla liikenteessä.

Kamppailuvoitto

Ottelun kolmannen erän lopussa Pelicans laittoi kaiken peliin. Lahtelaiset pyrkivät ajamaan vauhdilla IFK:n maalille ja latomaan kiekkoa hässäkän keskeltä sisään.

Vajaat neljä minuuttia ennen erän loppua lahtelaiset onnistuivat tasoittamaan ottelun. Vieraat ajoivat Atte Engrenin maalia kohti ja roikkukiekko maalinedustalle löysi tiensä IFK-reppuun.

Stadilaiset eivät jääneet takaiskua murehtimaan, vaan kuittasivat minuuttia myöhemmin. Jälleen kypsän matsin pelannut Juha Jääskä polki kiekon kanssa hyökkäysalueelle ja roikotti lättykiekon takatolpalle, mistä Sakari Salminen ohjasi ottelun voittomaalin.

Pelicans pääsi vielä ottelun lopussa lähelle, mutta IFK kesti paineen ja katkaisi sarjan kotonaan otteluvoitoin 4–2.