SVEA Matsiraportti: Sarjan paras ylivoima tainnutti Kärpät

Kärpät–HIFK 1 – 4 (0-1, 1-1, 0-2)

HIFK ja Kärpät kohtasivat toistamiseen viikon aikana. Stadilaiset olivat vieneet joukkueiden välisen edellisen matsin Nordiksella lukemin 2–0 ja kolme sarjapistettä matkasi myös lauantaina Stadiin. HIFK iski neljästi ylivoimalla ja nousi Liigan tehokkaimmaksi ylivoimajoukkueeksi.

Tappavan tehokasta

Ottelun ensimmäinen erä lupaili jo paljon, kun molemmissa päissä nähtiin huippupaikkoja ja pelin intensiteetti oli kaikkiaan korkealla tasolla.

Pitkään näytti siltä, että ensimmäiselle erätauolle lähdetään 0–0-lukemista. HIFK pääsi vielä erän lopussa kokeilemaan ylivoimaa ja pian Kärppä-maalin verkko venyi. Teemu Turunen (1+3) löysi kovalla syötöllään Otto Paajasen (1+1) lavan neliön keskeltä ja ”Patti” ohjasi ottelun avausmaalin ajassa 19:39.

Seuraava maali oli saman duon värkkäämä. HIFK pääsi toisen erän puolivälissä yrittämään kahden miehen ylivoimaa. Turunen ja Paajanen hakivat saman kuvion, mutta tällä kertaa Paajasen ohjaus kimposi maaliviivalle, mistä Jere Sallinen (2+2) putsasi kiekon sisään ja vieraat 2–0-johtoon.

Erän lopussa Kärpät pääsi lyömään kavennusosuman. Pitkän videotarkastuksen päätteeksi tuomaristo ei nähnyt tilanteessa syytä hylätä maalia – käsi keskelle ja toiselle erätauolle lukemista 1–2.

Kolmannessa erässä HIFK otti kuskin paikan ja iski vielä kaksi ylivoimamaalia. Ensin Sallinen löi illan toisensa Turusen ja Ville Leskisen esityöstä. Tilanteessa Kärppien maalivahti Patrik Rybar mottasi stadilaisten kapteenia kilpikädellään ja tuomarit ohjasivat kassarin suihkun puolelle.

Viiden minuutin ylivoiman aikana Turunen iski Sallisen syötöstä loppunumeroiksi 4–1.

HIFK viimeisteli kuudesta ylivoimastaan neljästi ja siihen lisättynä Atte Engrenin loistava peli olivat yhtälö, joka toi stadilaisille täydet kolme sarjapistettä Oulusta.