SVEA MATSIRAPORTTI: Tappio Lahdessa – Sarja jatkuu lauantaina Nordiksella

Pelicans–IFK 5–1 (2–0, 1–0, 2–1)

IFK matkusti tänään kolmannen kerran ottelusarjan aikana Pelicansin vieraaksi Lahteen. Kotijoukkue sai loistavan alun otteluun ja sai sitä kautta hurmoksen päälle. IFK oli tänään potkun perässä liian useasti ja Pelicans kavensi sarjan lukemiksi 2–3.

Vaikeuksia erikoistilanteissa

Pelicans pääsi tänään niskan päälle jo aivan ottelun alussa. Pelikello lähenteli vasta kahta minuuttia, kun lahtelaiset värkkäsivät ottelun avausmaalin.

IFK ei saanut pelin juonesta kiinni ja vastustajan korkea karvauspeli tuotti vaikeuksia stadilaisten pelinrakentelulle.

Kotijoukkue oli etevämpi myös erikoistilannepelaamisessa. IFK pääsi pelaamaan neljästi ylivoimaa onnistumatta maalinteossa kertaakaan. Pelicans puolestaan teki ottelussa yhden ylivoima sekä alivoima osuman.

Kiri ei riittänyt

Kotijoukkue iski kahteen ensimmäiseen erään kolme osumaa Atte Engrenin selän taakse ja pääsi viimeiseen erään turvallisen tuntuisessa 3–0-johdossa.

Kyle Quincey punnersi IFK:n kavennuksen tyylikkäästi maalin edestä. Osuma tarkistettiin videolta ja tuomaristo totesi maalin sääntöjen puitteissa tehdyksi ja peli oli 3–1. Kolmatta erää oli tässä vaiheessa vielä vartti jäljellä.

Stadilaisten kiri tyssäsi reilut kahdeksan minuuttia ennen erän loppua, kun Jasse Ikoselle tuomittiin rangaistus. Pelicans rokotti vieraita ylivoimansa aikana, eikä kahdeksan minuuttia riittänyt kolmen maalin etumatkan kirimiseen.

Pelicansin osuttua vielä kertaalleen ottelun viimeisellä minuutilla, varmistui se, että sarja jatkuu huomenna lauantaina Nordiksella. Liput tulevat myyntiin tänään perjantaina klo 23.00.

IFK johtaa sarjaa lukemin 3–2.